Kristiansand/Oslo: – Det er fantastisk å få med låten på en serie som dette, sier Almedal til NTB.

Hun har verken sett åpningsepisoden eller selve scenen der «In This Kiss» ble spilt, men gleder seg naturligvis til å få oversendt en kopi.

«In This Kiss» er gitt ut på albumet hun har laget sammen med produksjonsduoen Ultraviolet under vignetten AM and the UV for noen år siden.

Det er TVNorge som har sikret seg rettighetene til å sende «Dirt» i Norge. De planlegger å starte serien etter sommerferien.

Jaktet

«Dirt» hadde premiere på TV-kanalen FX i USA i begynnelsen av januar. Serien er planlagt å bli «Friends»-stjernen Courteney Cox sitt comeback på TV.

Cox spiller den skruppelløse redaktøren Lucy Spiller som driver Hollywoods mest fryktede sladreblad.

Serien er en mørk dramaserie, med en uvirkelig stemning som forsterkes av hallusinasjonsanfallene til magasinets paparazzifotograf, spilt av briten Ian Hart.

I tillegg er det naturligvis nok av sleaze og skandaler, av den sorten som hører hjemme i et kjendisblad.

– Jeg fikk kjenne dette da jeg var gravid og paparazziene jaktet på meg. En del ville ting skjedde. De var enda mer påtrengende enn jeg noensinne hadde opplevd før, sier Courteney Cox til CNN.

Cox og ektemannen David Arquette driver produksjonsselskapet Coquette Productions sammen, og er delprodusenter av serien.

Venner igjen

Det ligger bevisst arbeid bak for å få låten «In This Kiss» med i første episode av «Dirt». Ved hjelp av et plasseringsfirma, som sikrer seg rettigheter til å videreformidle låter til for eksempel film, TV og reklame, kan artistene nå et potensielt svært stort publikum.

– Vi er veldig spent på å se hva som skjer fremover, sier Almedal.

Blue Buddha, som er publisher og plasserer låter for den norske vokalisten og låtskriveren, har stor tro på musikken hun lager og har allerede sikret seg rettighetene for hennes nye album som skal ut senere i år.

Det er også flere andre som håper på at «Dirt» skal bringe med seg suksess.

Vennene fra «Friends» har ikke lykkes stort verken på film eller TV etter at serien ble avsluttet i 2004. Den største «Friends»-stjernen av dem alle, Jennifer Aniston, skal ha en gjesterolle i 13. og siste episode i denne sesongen av «Dirt». Hun spiller redaktør i et konkurrerende sladreblad.

Dermed er naturligvis spekulasjonene i gang om Aniston skal skrives inn i serien fra neste sesong.