Skuespillerne fra «Max Manus» tok sammen med Gunnar «Kjakan» Sønsteby et siste farvel med manusforfatter Thomas Nordseth-Tiller i Lørenskog kirke i dag. Mer enn 350 sørgende var samlet for å minnes 28-åringen, som etter kort tids sykeleie døde 12. Mai.

Det var satt opp 150 stoler utenfor kirken. I tillegg fulgte flere seremonien stående på kirkebakken, melder Romerikes Blad.

— En gripende og vakkert regissert begravelse, sa Gunnar «Kjakan» Sønstebye til avisen.

Preget Hennie

Aksel Hennie spiller hovedrollen som Max Manus i filmen. Hennie leste dikt ved båren, og var tydelig preget etter jordpåkastelsen.

— Dette var en verdig begravelse for en ekstremt fin gutt og et varmt menneske. Han var en dyktig håndverker og han var trygg å ha rundt seg, sier Aksel Hennie, og la til at han ville huske Nordseth-Tiller aller best for latteren hans.

Agnes Kittelsen, som spiller Manus’ kone Tikken i filmen, sa at hun har mange gode minner fra innspillingen.

— Jeg ser det som et privilegium å ha fått jobbe med en så ydmyk og profesjonell mann som Thomas, sier hun.

Prisvinner

Thomas Nordseth-Tiller var utdannet i Oslo, Perth og San Francisco, og hadde en bachelorgrad i film. Han vant Kosmorama-prisen, filmbransjens egen pris, for manuset han skrev til Max Manus.

Han var i full gang med manusarbeidet til en ny krigsfilm da han døde. Denne filmen var basert på historien om kommunistlederen Asbjørn Sunde, som ledet Osvald-gjengen under krigen.

«Max Manus» har solgt mer enn en million kinobilletter, og er Norges mest sette film noensinne, kun slått av «Flåklypa Grand Prix».