Den romantiske komedien med musikk av Sondre Lerche fikk ikke akkurat noen flyvende start på norske kinoer. Bare 1797 nordmenn tok turen på kino for å se Steve Carell i rollen som alenepappaen Dan Burns.

— Det er klart det er skuffende, sier Karina Kumar i SF Norge.

— Vi får bare håpe at det tar seg opp. Filmen har jo fått litt konkurranse, det går en del bra filmer på kino nå, sier Kumar, og trekker frem tenåringsdramaet «Juno» som en sterk konkurrent.

Hun kan ikke si noe om hvor lenge filmen vil bli gående på norske kinoer hvis besøkstallene fortsetter like svakt.

Filmen åpnet betraktelig bedre i USA, der den bare ble slått av «Saw IV» premierehelgen. «Dan in real life» har hittil spilt inn 55 millioner dollar på verdensbasis.

Kautokeino suverent mest sett

«Kautokeino-opprøret» er sett av drøyt 215.000 hittil i år. Etter bare tre uker på kino begynner Nils Gaups film å nærme seg tallene til fjorårets store norske suksessfilmer.

Den mest sette norske filmen i 2007, «Olsenbanden jr - Sølvgruvens hemmelighet», ble sett av såvidt under 300.000 kinogjengere. Nummer to var «Elias og kongeskipet» med 234.000 solgte billetter.

Hvis «Kautokeino-opprøret» fortsetter å trekke nordmenn inn i kinomørket i dette tempoet vil den snart ha markert seg som en av tidenes største norske kinosuksesser.

Ekornpop på topp

«Alvin og gjengen», som er basert på det amerikanske femtitallsfenomenet «Alvin & the Chipmunks», fikk også en knallstart på sin norske kinotilværelse.

Animasjonsfilmen ble sett av 41.000 personer i helgen, og sammen med grøsseren «Cloverfield» sørget de syngende ekornene for at «Kautokeino-opprøret» ble skjøvet ned til tredjeplass i helgen.

Kinotoppen:

(helg, uke 6)

Alvin og gjengen 4.1026

Cloverfield 20.521

Kautokeino-opprøret 17.823

Drageløperen 12.823

Lønsj 11.238