OSLO: Mogård-Larsen fyrer løs noen kraftige salver mot Quart i dag.

— Årets Quartprogram, med Stjerten og sikkert en stor internasjonal avdanket artist på toppen av plakaten, sier litt om hvilken retning denne festivalen er i ferd med å gå, sier han til Aftenposten.

Det er i forbindelse med at kulturminister Trond Giske skal dele ut såkalt "knutepunkt-status" til en norsk rockefestival i år, at kritikken mot Quartfestivalen kommer. By:Larm har selv valgt å søke på dette, og mener de har en vel så god sjanse som den etablerte festivalen på Odderøya.

Kjemper om offentlige millioner

Festivaler som får knutepunkt-status sikres offentlig støtte hvert år - 60 prosent fra staten og 40 fra fylkeskommune/kommune. Per dags dato har Molde Internasjonale Jazzfestival, Olavsfestdagene, Festspillene i Bergen, Festspillene i Nord-Norge, Ultimafestivalen og Festspillene i Elverum denne statuen. Notodden Blues Festival blir knutepunkt for blues i 2007. By:Larm-sjef, Mogård-Larsen mener nå at de har vel så god sjanse til å sikre seg den verdifulle støtten som Quartfestivalen.

— Bylarm er den eneste festivalen i Norge i dag som er i stand til å få en hel by til å gå og se på ukjente artister. Vi fokuserer på morgendagens stjerner, istedenfor gårsdagens myter og legender, sier han.

God booking et viktig kriterie

Trond Giske meddelte i oktober at han ville at festivalene skulle søke om knutepunkt-status. De aktuelle kandidatene i år er nevnte By:Larm og Quart, samt Norwegian Wood og Øyafestivalen.

Giske avviste da at Quartfestivalen var utelukket selv om Toffen Gunnufsen gikk av som bookingsjef. Men han påpekte at de kom til å følge festivalen nøye og at det knyttet seg spenning til hvordan bookingen kom til å gå fremover.

— Det er ganske spennende hva som skjer på bookingen på Quart nå til våren, fordi dette er en del av kriteriet for å få støtten. Det er jo mennesker som har nettverk, og spørsmålet er i hvor stor grad Quart klarer å gjøre kunnskapen og kompetansen uavhengig av én person, sa Giske til Dagbladet i oktober.