OSLO: Hellbillies må avlyse alle konserter fram til oktober på grunn av helsetilstanden til Aslag Haugen, ifølge en pressemelding fra Eikerapen Roots Festival.

Lørdag 1. august skulle countryrockerne stått på scenen på Eikerapen, men Vestlandsfanden er nå hentet inn som erstatter.

Brakk håndleddene

Aslag Haugen brakk begge håndleddene og pådro seg brudd i nakken etter at han falt av scenen under Hellbillies-konserten i Skippagurra fredag 3. juli. Ulykken skjedde da han skulle overlate scenen til sin bror Lars Håvard Haugen.

– Vi håper sykmeldingsperioden legen har foreskrevet er tilstrekkelig. Legen bestemmer når Hellbillies skal stå på scenen igjen, sier informasjonsrådgiver Jarle Aabø i Aabø & Co til NTB.

Aabø sier at legene som opererte hendene til Haugen er Norges fremste spesialister på området.

– Det var en vrien og vanskelig operasjon, men de klarte det på fem timer og er kjempefornøyd med det. De skal ha honnør for å ha klart å redde hendene til en som er avhengig av gitar for å lage sanger.

Vurderer politianmeldelse

Aslag Haugen er nå over i en periode med rekonvalesens.

– På grunn av nakkebruddet er absolutt ro helt avgjørende for at det skal kunne lege seg, sier Aabø.

Foreløpig er det ikke tatt stilling til om gruppa vil politianmelde konsertarrangøren.

– Fordi dette er en arbeidsulykke avventer vi Arbeidstilsynets og politiets undersøkelser. Vi ønsker å opptre ryddig og profesjonelt og vil se på de ulike alternativene. Det er en veldig god tone mellom arrangøren og Hellbillies, sier Jarle Aabø.

Kan få refundert

Hellbillies avlyser i alt 17 konserter, fremgår det av gruppas offisielle nettside. Sjekk listen over de avlyste konsertene her .