Paperboys følger opp 2005-utgivelsen «When worlds collide» med det fiffig titulerte albumet «The Oslo Agreement». Platen kommer for salg 24. august, og trioen har lagt et solid grunnlag med singlesuksessen «Lonesome Traveller». Ifølge Bonnier Amigo Music har singlen nå solgt 35.000 eksemplarer. Sangen debuterte på toppen av VG-lista Topp 20 og solgte til gull den første uken. Nå har sangen solgt nok til å sikre tre ganger platina.

— Dermed er det bekreftet at dette selvfølgelig er Norges offisielle sommerhit i 2009, om noen skulle lure, fastslår Frank Bakke i Bonnier Amigo i en pressemelding.

Stilarter

Det varsles at den kommende platen er en en sammensmelting av ulike sjangere og stilarter, og en lang rekke kjente musikere har hjulpet Vinni Vagabond, DJ Pope Dawg og Anders Møller med det ferdige resultatet. Blant musikerne som bidrar finner vi navn som Sivert Høyem, Øystein Sunde, Thom Hell, Sigmund Groven, Aslak Dørum og Tshawe Baqwa.

Digitalt

Singlen har også gitt drahjelp til Platekompaniets digitale musikkbutikk. Butikkenn ble lansert i slutten av mai, og i en pressemelding fra musikkkjeden opplyses det om at Paperboys-singelen har solgt over 5000 eksemplarer i digitalbutikken alene.

— Det er fantastisk at vi etter så kort tid i drift klarer å levere slike salgstall. Det er faktisk første gang Platekompaniet selger mer enn 5.000 eksemplarer av en singel siden cd-singelens høydepunkt med Kurt Nilsens «She’s So High» i 2003, opplyser butikksjef Sveinung Rindal, som mener dette viser at singelsalget har flyttet seg fra fysisk til ulovlig nedlasting og videre over til lovlige salgskanaler igjen.

Her er låt-titlene på «The Oslo Agreement»:

The way.

Easy street.

See me coming.

Into the same.

On a high.

Lonesome traveler.

The greatest thing.

I be i.

12 step.

Morning rain.

After all.

Out of control.