De gamle er eldst også i Hollywood. Harrison Ford (66) lyser på toppen av hvem har tjent mest det siste året-listen.

Siden 2000 har Ford bare spilt i fire filmer, og ingen av dem har ifølge Forbes Magazine solgt imponerende mange billetter. I alle fall ikke i forhold til forventningene. Men i 2008 snudde det. Da kom den fjerde Indiana Jones-filmen, «Indiana Jones og krystallhodeskallens rike». Og med den kom pengene.

Ford debuterte på film i 1967 med ««Kjæ'lihet», ble ganske kjent i 1973 med «Siste natt med gjengen», enda mer kjent gjennom «Apokalypse nå!» fra 1979. Men Ford fikk sitt virkelig store gjennombrudd i 1977 da han spilte Han Solo i den første Star Wars-filmen.

Han har siden ikke direkte slitt med størreslen på honorarene. Ford fikk ifølge magasinet hele 65 millioner dollar, eller mer enn 409 millioner kroner for den siste Indiana Jones-filmen, etter at Paramount Pictures delte bortimot alle inntektene likt (etter å ha trekt fra produksjonskostnader og pr-kostnader) mellom Ford, Steven Spielberg og George Lucas.

Det sendte ham rett til topps på listen over de 100 som tjente mest i Hollywood mellom juni 2008 og juni 2009. Sandler på andre

Adam Sandler (42) følger på andreplass med sine 55 millioner dollar, eller omkring 346 millioner norske kroner.

Sandler har tjent pengene sine på to de to filmene «Ikke krøll med Zohan» og «Bedtime Stories», som også gjorde det godt i Norge. Han skal i tillegg ha cashet inn et godt forskudd på den kommende filmen «Funny People» hvor han spiller en komiker som tror han er i ferde med å dø.

Smith på tredje

Wil Smith (40) tjente med sine 45 millioner dollar nok til å få tredjeplassen. Filmen han har tjent pengene på.

Eddie Murphy (48) deler fjerdeplassen med Nicolas Cage (47) med sine 40 mill. dollar. Det er mulig han ikke gjør det like kvast på intektslisten for neste år, for filmen han har tjent pengene sine på, «Meet Dave», skuffet på inntekssiden. Den var forventet å dra inn rundt 60 millioner dollar på verdensbasis, men klarte bare 50. Brad Pitt, Tom Cruise, og George Clooney har tidligere ligget mange hakk høyere på disse listene. Men i år fikk de henholdsvis syvende-, niende— og ellevteplass med sine 30, 28 og 25 millioner dollar. Slett ikke verst det heller, vil mange mene.

Folk som Leonardo DiCaprio, Sean Penn, Rober de Niro har ikke rukket de 10 millionene dollar, eller 63 millionene norkse kroner i fjor. Ei heller noen kvinner.

Komisk jumbo

Bunnplassen på topp 20 går til Saturday Night Live-komikeren Will Ferell som dro inn 10 millioner dollar. Eller 63 millioner kroner.

Her er topp 20 på inntektslisten:

Harrison Ford: 65 mill. dollar

Adam Sandler 55 mill. dollar

Will Smith 45 mill. dollar

Eddie Murphy 40 mill. dollar

Nicolas Cage 40 mill. dollar

Tom Hanks 35 mill. dollar

Tom Cruise 30 mill. dollar

Jim Carrey 28 mill. dollar

Brad Pitt 28 mill. dollar

Johnny Depp 27 mill. dollar

George Clooney 25 mill. dollar

Russel Crowe 20 mill. dollar

Robert Downey jr. 20 mill. dollar

Denzel Wahington 20 mill. dollar

Vince Vaughn 14 mill. dollar

Ben Stiller 14 mill. dollar

Seth Rogen 12 mill. dollar

Matt Damon 11 mill. dollar

Christian Bale 10 mill. dollar

Will Ferell 10 mill. dollar

Her finner du mer informasjon om tallene.