Hynde har slått seg sammen med dyrevernsorganisasjonen PETA og fronter nå en omfattende kampanje mot hurtigmatkjeden McDonald's i USA. Pretendersvokalisten, som tidligere i år spilte i Norge under Norwegian Wood, har lenge vært en aktiv støttespiller for dyrevernsorganisasjoner og nå er hun sentral i kampanjen «I'm hatin' it».

Kamp

Kampanjen ble lansert i helgen da Pretenders spilte i Salt Lake City. I en ny reklamevideo argumenteres det mot det organisasjonen og Hynde mener er eksempler på McDonald's uverdige behandling av dyr. Rockesangeren kastet ut t-skjorter til de frammøtte og oppfordret til boikott.

Videoen kan ses på nettstedet www.mccruelty.com.

Stjerne

Hynde er amerikaner men flyttet til England like etter at punken hadde feid over landet. Hun jobbet som journalist i NME og knyttet mange kontakter i det britiske musikkmiljøet. Gjennombruddet kom med den Nick Lowe-produsert Kinks-sangen «Stop Your Sobbing» i 1979. Debutalbumet gikk rett til topp på den britiske albumlisten. «Brass In Pocket», «Back On The Chain Gang», «Don't Get Me Wrong» og «I'll Stand By You» er andre kjente hits fra bandet.

Restaurant

Det er imidlertid ikke bare McDonald's som har fått kjeft av Hynde. Hun har også demonstrert mot KFC i Frankrike og mot hest og kjerre-virksomheten i New York City. Så sent som i februar demonstrerte hun også mot McDonald's i Chicago. Ifølge The Chicago Sun Times svarte hurtigmatgiganten at «vi forventer at våre leverandører over hele verden behandler dyr humant. McDonalds forlanger at våre matleverandører gjør det rette — for dyr, for mennesker og for miljøet».

Veganeren Hynde åpnet også restauranten The VegiTerranean i St. Akron, Ohio i 2007.

Hynde kjempet mot McDonalds i Salt Lake City i helgen. Faksimile: Peta.org