Det seks manns sterke punkmetalbandet Kvelertak spiller på Øya-festivalen i Oslo fredag kveld. Det stavangerbaserte bandet har hatt en travel sommer med opptreden på Roskilde som det foreløpige høydepunktet. I anledning konserten på Øya har bandet også lagt ut to splitter nye sanger på sin MySpace-side, gitarist Bjarte Lund Rolland beskriver de to nye sangene «Liktorn» og «Ordsmedar av rang» som «ekstra bad ass». Sangene kan sjekkes ut på bandets side på MySpace. I bloggen på nettsiden skriver bandet at de to sangene forhåpentligvis vil vise fram en annen side av bandet. En side de definitivt vil se mer på.

Plate

Konsertarrangører rundt om i landet begynte å legge merke til Kvelertak etter noen demoinnspillinger og et knippe strategiske konserter sent i fjor og tidlig i år. Bandet slapp til på Bylarm, vant den lokale Zoom-finalen, og fikk reise rundt i landet som oppvarmingsband for Skambankt og Silver. Noen plate har fremdeles ikke sett dagens lys, og den voksende fanskaren må vente en stund til.

– Det gjenstår et par formaliteter for en platekontrakt er på plass. Vi spiller inn albumet i høst, og målet er å få ut en plate i begynnelsen av neste år, opplyser Lund Rolland.

Roskilde

Fredag står de altså på scenen på Øya, og konserten blir den andre med den nye gitaristen Maciek Ofstad.

Her er bandets lavbudsjettsdokumentarfilm fra turen: