Vennene Malene Thorbjørnsen (t.v), Jan Morten Sodefjed Larsen, Natalie Sørvang, Torstein Halvorsen og Aleksander Fjogstad (t.h) søkte ly under noen ponchoer da et lite regnskyll overrasket publikum.
Tom Hugo og Stein Roger Sordal i Radiojam åpnet sesongen. Foto: Eva Myklebust
Det ble også et Bootilicious-show fra Elixia. Foto: Eva Myklebust
Jarle Thomassen, Benjamin Krogstad (t.h) og Bjørn Hansen koser seg på Torvet. Foto: Eva Myklebust
Venninnene Marion Eckardt, Hilde Åstrøm (t.v), Sandra Storholm og Jacqueline Larsen (t.h) har gått på Sommer på Torvet i flere år. De synes alltid at det er god stemning. Foto: Eva Myklebust
Kameratene Vegard Landås, Bjørnar Grødum, Bjørn tore Hovland og Steffen Fidjeland har tatt turen fra Birkeland for å få med seg Sommer på Torvet. Foto: Eva Myklebust
Stein Roger Sordal på scenen. Foto: Eva Myklebust

I det Sommer på Torvet åpner for sesongen, åpner også himmelen seg, og gjestene rømmer Torvet. Men få minutter senere er de tilbake igjen. Noen til og med i poncho:

— Vi holder ut i vær og vind, sier Aleksander Fjogstad.

- God stemning

Han er på Sommer på Torvet med klassekameratene Jan Morten Sodefjed Larsen og Torstein Halvorsen og venninnene Natalie Sørvang og Malene Thorbjørnsen. Halvparten har fått på seg ponchoen.

Vennene Malene Thorbjørnsen (t.v), Jan Morten Sodefjed Larsen, Natalie Sørvang, Torstein Halvorsen og Aleksander Fjogstad (t.h) søkte ly under noen ponchoer da et lite regnskyll overrasket publikum.

Vennegjengen er enige om en ting: Det er god stemning på Sommer på Torvet.— Men det er litt dumt at det er 20 års grense. Det er jo synd for de under 20. Det er jo ikke de som lager bråk. Det er de eldste som gjør, sier Sodefjed Larsen.

— Ja, det er som på nyttårsaften. Det er de som ikke pleier å drikke til vanlig som blir de mest bråkete, sier Halvorsen.

Allsang

Klokka 19 går Radiojam på scenen for å åpne sesongen, og allerede på låt nummer to starter allsangen til «Jenter som kommer».

Malene Thorbjørnsen har jobbet på Torvet tidligere år. Hun mener Radiojam er det beste av de to bandene som spiller på Sommer på Torvet.

— Det er det som lager best stemning, sier hun.

Både Radiojam og Playmood er coverband som spiller hits fra de siste tiårene. Skal vi tro gjestene som Fædrelandsvennen snakket med, er det helt midt i blinken.

- Alltid masse folk

Kollegaene Marion Eckardt, Hilde Åstrøm, Sandra Storholm og Jacqueline Larsen har kommet til Torvet for å få med seg sesongstarten. De har alle gått på Sommer på Torvet i flere år, og synes at musikken er variert og fin.

Venninnene Marion Eckardt, Hilde Åstrøm (t.v), Sandra Storholm og Jacqueline Larsen (t.h) har gått på Sommer på Torvet i flere år. De synes alltid at det er god stemning. Foto: Eva Myklebust

— Det er alltid kjempegod stemning her, og masse folk. Det er det vi trenger i Kristiansand, sier Sandra Storholm. - Hvordan vil dere beskrive en typisk kveld med Sommer på Torvet?

— Da er det fint vær, sommer og god stemning, svarer damene.

På et annet bord har en kameratgjeng fra Birkeland slått seg ned.

— Jeg synes at det er veldig bra, men det er litt lite folk i dag. Men det skyldes kanskje fotball på tv og dårlig vær, sier Bjørnar Grødum.

Fornøyd med sesongstarten

Sommeren 2013 var det 45.000 mennesker innom arrangementet. Det er plass til 2500 mennesker på Torvet. På en god dag regner prosjektleder Henning Vestavik med at det er 3000 mennesker innom.

Han er godt fornøyd med starten på sesongen:— Vi ble litt overrasket av et ruskevær som ikke var meldt noen steder, men så kom sola og det ble god stemning. Vi er veldig fornøyde med starten. Det er deilig å være i gang.

- Noen av gjestene reagerer på at det er 20 års aldersgrense. Hvorfor er det det?

— Det er syvende sesongen og vi ble så populære at vi ikke hadde plass til alle. Derfor valgte vi en voksen profil. Det er også brennevinsservering på våre restauranter, og da er det lettere for oss arrangører når det er 20 års aldersgrense på arrangementet.