— Det har vært stor etterspørsel og savn fra publikum for at Norway Rock skal gjenoppstå. Det har varmet ildsjelenes hjerte, og faktisk så mye at vi ikke kunne la det ligge. I november 2014 hadde vi vår første Uprising Part 1. En event som ble arrangert for å komme ett steg nærmere vårt mål om å gjenskape festival på Øyesletta i Kvinesdal i rockens navn. Det var mange som tok turen til, og det endte opp med et pent overskudd for videre drift, skriver Norway Rock i en pressemelding.

Mindre format

Festivalen arrangeres 8. - 10. juli 2016 på Øyesletta i Kvinesdal.

Norway Rock ble sist arrangert i 2011. Når festivalen arrangeres igjen i 2016 blir det i et mindre format, men sjangeren er den samme - metal og rock. Band vil bli annonsert fortløpende.

12. deseember blir det arrangert en Uprising part 2 på Harvest Bar i Kvinesdal.

Jubileum

Norway Rock ble etablert i 2006, da under navnet Kvinesdal Rock. Band som Motörhead, Gary Moore, Turboneger, Kamelot, Twisted Sister, In Flames, Dum Dum Boys, Immortal og Manowar har spilt på festivalen. I 2011 gikk festivalen konkurs etter en regnfull sommer med publikumssvikt på rundt 1200 og to millioner i gjeld.

— I 2016 er det 10 år siden festivalen så dagens lys. Det er et jubileum i seg selv. Mange tanker har etter konkursen ulmet under overflaten, og man ønsker å åpne opp for ny festival, står det videre i pressemeldingen.