PULS-8.jpg Foto: Sondre Steen Holvik
PULS-7.jpg Foto: Sondre Steen Holvik
PULS-6.jpg Foto: Sondre Steen Holvik
PULS-5.jpg Foto: Sondre Steen Holvik
PULS-4.jpg Foto: Sondre Steen Holvik
PULS-3.jpg Foto: Sondre Steen Holvik
PULS-2.jpg Foto: Sondre Steen Holvik
PULS-14.jpg Foto: Sondre Steen Holvik
PULS-12.jpg Foto: Sondre Steen Holvik
PULS-10.jpg Foto: Sondre Steen Holvik

Det var fortsatt lyst under den første delen av Pink Floyd-premieren i Fjæreheia. Det betydde at det var musikken som sto i fokus, mer enn alle de spektakulære effektene.

Men så var det tydeligvis musikken som var det viktigste. For publikum ga høylytt uttrykk for at de var fornøyde.

3D-effekter

Den første delen besto utelukkende av «The Wall»-låter, og spesielt under «Hey You» og «Run Like Hell» var tilbakemeldingene gode. Og ikke minst, da en gruppe barn og unge fikk briljere på «Another Brick in the Wall» med de beryktede linjene «we don't need no education, we don't need no thought control».

Etter pause kom laserne og 3D-effektene til sin rett, og Puls fremførte låter fra album som «Dark Side of the Moon», «Meddle», «The Division Bell», «A Momentary Lapse of Reason» — og ytterligere et par fra «The Wall». En opplagt vokalist, Per Ove Åteigen, tok innimellom turen opp blant publikum, mens gitarist Geir Sandaker bød på et par lette splitthopp i pur spileglede.

Steinbruddet var naturligvis fullsatt. Nærmere 5500 mennesker har kjøpt billett til de seks konsertene som spilles frem til 19. juli.

Spesiell historie

Blant de fremmøtte fredag var Tore Schiøtz, Finn Audun Dahl og Mona Dahl. De to sistnevnte har en litt spesiell Pink Floyd-historie. Den begynte 2.august 1988, da bandet hadde konsert på Valle Hovin i Oslo.

— Ingen av oss hadde billett. Ingen av oss skulle dit, egentlig. Men vi ble dratt med av venner, på hver vår kant, og så møttes vi på konserten. Blant 30-40.000 mennesker. Og så fant vi tonen, og det førte til giftemål året etter. Så i år har vi 25-års bryllupsdag, og når Pink Floyd settes opp i Fjæreheia, så må vi naturligvis på premieren, forklarte de to før konserten.

Finn Audun Dahl, Mona Dahl og Tore Schiøtz. Foto: Sondre Steen Holvik

Etter to og en halv time med Floyd-låter i steinbruddet omtaler Finn Audun Dahl opplevelsen som fantastisk.— Nesten bedre enn originalen på Valle Hovin. Strålende gitarspill, drivende god vokal og genuine trommiser. Skikkelig kult lysshow og 3D-animasjon, sier han, og peker på «Another Brick in the Wall», «Hey You», «Learning to Fly», «Shine On You Crazy Diamond» og «Wish You Were Here» som kveldens høydepunkter.

— En herlig gjenopplevelse av musikken til Pink Floyd, bandet som helt tilfeldig brakte oss sammen, og som gjør at vi i år kan feire sølvbryllup, slår kristiansanderen fast.