KRISTIANSAND: — Vi vil rette et større fokus mot ungdomsprogrammet, som vi kaller for KIFF UNG. Vi ønsker derfor å engasjere ungdommer lokalt, og søker fem stykker i alderen 14–19 år med interesse for film til å sitte i en ungdomsjury, sier Stina Ask Mikkelsen i Barnefilmfestivalen.

Årsaken er at festivalen oppretter en ny pris i ungdomsprogrammet KIFF UNG. Tidligere år har festivalen delt ut den internasjonale Don Quijote-prisen til den beste ungdomsfilmen, men denne ble delt ut siste gang i 2011. Nå blir det en lokal pris, fra en lokal jury.

— Tidligere er det en voksen jury som har kåret vinneren. Nå får ungdommene selv alt å si, sier Even Thunes Jensen.

— Det er primært ungdomsskole og videregående vi henvender oss til i programmet. I en god del år har vi hatt et samarbeid med Den kulturelle skolesekken om gratisbilletter til en kinovisning. Fra 2014 vil det tilbudet også inkludere tiende klasse. Så ungdom har vært et viktig satsingsfelt lenge, legger Thunes Jensen til.

Festivalen har opplevd stor interesse blant ungdom tidligere, både i form av søking på ulike verksteder og forespørsel om å delta som frivillig. Duoen tror det å sitte i en jury vil være populært blant ungdommene.

— De vil bli integrert i festivalen, og vil møte bransjefolk. De vil treffe både regissører og skuespillere, og kanskje knytte kontakter for livet, sier Thunes Jensen.

— Det stilles ingen krav, vi forventer kun at de skal ha interesse for film. Det skal være en gøy og lærerik opplevelse å sitte i juryen. De som er interessert må ta kontakt med oss, og oppgi navn, alder og motivasjon for å sitte i juryen, legger Ask Mikkelsen til.

Barnefilmfestivalen i Kristiansand er allerede en viktig festival. Thunes Jensen tror en slik pris, med en lokal ungdomsjury, kan gjøre festivalen enda mer ettertraktet.

— En pris betyr mye for en film i forhold til markedsføring mot andre festivaler. Vi får også forespørsel om å sende en jury til festivaler i utlandet, og hvis vi får gode erfaringer fra dette, kan det bli aktuelt, sier han.

— Og det betyr mye for en film å få anerkjennelse fra målgruppen, legger Ask Mikkelsen til.