Maren Andrea Nørsett blir sminket til prøven. Foto: Eva Myklebust
Første pulje med von Trapp-barn gjør seg klare til å gå på scenen. Adam Eftevaag får på seg litt sminke. Foto: Eva Myklebust
Tom Sterri har regi på "The Sound of Music". Foto: Eva Myklebust
Maria Arredondo og Torstein Sødal øver sammen med von Trapp-barna. Foran står Maria Urdal (5). Bak henne står Matthea Pedersen Kilane (10) og Johannes Skogheim Pedersen (10). På bakerste rad ser vi Emilie Omland Grimstad (16), Ada Lois Bråthen Hansen (11), Johanne Regine Svendsberget (13), Martin Fidjeland (13) og Eirik Langås Jørgensen (16). Foto: Eva Myklebust

— Følelsen er veldig god. Musikalsk sett er det kjempefint. Også er det så gøy å jobbe med barna. Jeg blir så engasjert av å høre på dem, sier produsent Torstein Sødal som også spiller den unge Georg von Trapp i «The Sound of Music».

Nesten utsolgt

Han er ikke nervøs i forkant av premieren.

Torsdag skal alle i oppsetningen øve sammen for første gang i Hånes frikirke. Damer i nonnekostymer, barn i matchende matrosdress, mødre, produsenter og musikere jobber alle med den siste finpussen. Fredag kveld er det premiere. Det er lagt ut nærmere 6000 billetter til seks forestillinger denne helga. Det er bare rundt 150 billetter igjen.

— Vi har fått en fantastisk mottakelse, sier Maria Arredondo som skal spille rollen som Maria Reiner.

Turné

Med den gode mottakelsen har de bestemt seg for å dra på turné med stykket i mars.

— Det passer bra, for da er det 50 år siden «The Sound of Music»-filmen hadde premiere i Norge, sier Sødal.

Sverre Anker Ousdal skal spille den eldre Georg von Trapp, og skal ha fortellerstemmen. «The Sound of Music» i Kilden blir en konsertversjon av den populære musikalen.

— Jeg kom i går. Til nå har jeg sittet for meg selv med teksten. Jeg fikk flere aha-opplevelser da jeg leste teksten, og jeg tror man vil forstå historien på en annen måte, sier Ousdal.

Han spilte selv Kaptein von Trapp på Chateau Neuf i 1988. Når von Trapp-barna fra forestillingen hilser på ham nå, 30 år senere, kjenner han dem nesten ikke igjen.

— Men jeg tror det var veldig spesielt for alle å være med.

- Veldig gøy

I oppsetningen i Kilden er det to lag med barn som skal spille de sju von Trapp-barna. Alle var med på øvingen i Hånes kirke torsdag ettermiddag. Barna er i alderen fem til nitten år.

— Det er veldig, veldig gøy. Det er veldig kul musikk, sier Adam Eftevaag (10) som spiller Kurt von Trapp.

Det ser de andre barna ut til å være enige i.

— Dette er kjempe spennende. «The Sound of Music» har vært en gjenganger hjemme, sier Emilie Omland Grimstad (16) som skal spille Liesl von Trapp.

— Det er veldig gøy. Det er stort å få være med på dette, og det er en stor mulighet, sier Eirik Langås Jørgensen (16) som spiller Rolfe von Trapp.

- Jobbet beinhardt

På scenen står nonnene og øver, mens Tom Sterri som er hanket inn som regissør betrakter sangen.

Så er det tid for å sy det hele sammen. Sterri plasserer nonner og von Trapp-barn på stoler foran scenen, og viser dem hvordan de skal sitte og oppføre seg.

— Og barn. Dere skal være barn. Det gjør ikke noe om dere beveger dere litt på stolen. Det gjør barn, men helst bli sittende, sier han.

Til Fædrelandsvennen skryter han av barna.

— Se på dem! De oppfører seg så bra. De har nok hatt en streng lærer.

Det gjør også Maria Arredondo:

— De har jobbet beinhardt. Det er fascinerende. I går holdt vi på til klokka var ni, men de holdt på konsentrasjonen. Jeg er veldig imponert.