Sondre Wikøren (øverst til høyre) og vennegjengen valgte å nyte musikken fra toppen av leilighetene ved Aquarama. Foto: Jon Anders Skau
Sondre Wikøren (t.v), Margrethe Jakobsen og Ola Løkås nyter Palmesus med god utsikt over Bystranda. De gledet seg mest til å se Kelis og Sarah & Arash. Foto: Jon Anders Skau
Frontfigur i Kent, Joakim Berg, fikk nesten hele Bystranda til å synge "Dom Andra" i kor. Foto: Jon Anders Skau
Den amerikanske r'n'b-stjernen Kelis var populær på hitlistene 2000-tallet, men Palmesus-publikummet synes fortsatt hun er aktuell. Foto: Jon Anders Skau

Ikke alle ville nyte årets Palmesus fra strandkanten. Selv om det var strålende sol nesten hele kvelden, foretrakk noen å ha en komplett utsikt over Bystranda, mens de hørte på artistene fra toppen av leilighetene ved Aquarama.

— Her har vi en kjempebra utsikt over scenen, og hele Bystranda, sier tilskuer Sondre Wikøren (22) fra Kristiansand.

Han mener strandfesten vokser for hvert år, og har troen på at Palmesus kommer til å bli enda større.

— Palmesus blir bare bedre og bedre for hvert år, tenk hvor solid den er om fem år. Nå sitter vi her på taket og hører på Kelis, som er en utrolig kul artist. Siden jeg er veldig glad i rap, så var også Sarah & Arash også et stort høydepunkt i dag, sier Wikøren.

Stappfull strandfest

Publikum strømmet jevnlig til når svenske Miriam Bryant åpnet Palmesus fredag ettermiddag, rett før den lokale søskenduoen Sarah & Arash fikk stemningen opp.

— Palmesus, er det noe liv her? Roper Arash Safartabar, etterfulgt av et bekreftende hyl fra strandpublikummet.

Men det var når de store stjernene kom på scenen, at Bystranda virkelig ble fylt med tilskuere. Når r'n'b-artisten Kelis entret scenen i syvtiden, var Bystranda blitt full av sørlendinger, og tilreisende. Amerikaneren har tidligere toppet hitlistene med låten «Milkshake», og er fortsatt svært populær, i alle fall ifølge publikummere.

— Vi digger Kelis, og hun er et av høydepunktene her i dag, hun er helt rå live nå, sier publikummer Margrethe Jakobsen (22).

Tilskuere fra hele Europa

Festivalsjef, Leif Fosselie, liker at strandfesten tiltrekker seg folk fra hele landet, og utover Europa.

— Det er rundt 75 prosent tilreisende her i år, ifølge billettsalgene, så det er langt ifra bare sørlendinger som har tatt veien til strandfesten vår. Vi har til og med fått besøk fra musikkentusiaster fra Tyskland, sier Fosselie.

Etter r'n'b-sangerinnen Kelis fikk folk til å hoppe i takt på Bystranda, entret rockebandet Kent, som er kjent for låter som «Dom Andra» og «999». Svenskene lagde høy allsang-faktor når «Dom Andra» ble spilt for et hylende publikum. Kvelden fortsatte videre med den svenske dj-duoen Icona Pop og en av verdens mest profilerte dj-er, Steve Aoki.

— Steve Aoki er en klar favoritt her i dag, han lager liv som ingen andre kan, sier tilskuer Ola Løkås (22).

Strandfesten fortsetter videre i dag, med store navn som Jason Derulo, Jarle Bernhoft, Fedde Le Grand, Gabrielle og Klingande.