— Ambisjonen med serien er å åpne tabuet døden, og se den med et nysgjerrig blikk. Og å gjøre seg tanken om at vissheten om døden kan skape et fullere og bedre liv. Det skal være en underholdningsserie for hele familien, sier Lars Løge til Fædrelandsvennen.

— Vi har diskutert litt hva som er tillatt humor og hva man skal vise respekt for, fortsetter han.

Hver episode er på 53 minutter, og skal sendes søndagskvelder på NRK1. Foto: Flimmer Film

Sørlendingen er produsent for dokumentarserien «Døden — Ein serie om livet» som har premiere på NRK1 søndag kveld. Det har tatt Løge og hans kolleger i det bergensbaserte firmaet Flimmer Film åtte år å gjøre serien ferdig. De har vært i 25 land og på over 100 locations. Med seg har de hatt Emilie på 11 år og hennes far, som prøver å forstå hva døden egentlig er.

— Det begynte med en tanke om å gjøre noe annet, i forhold til Kennedy-drapet, om hvordan døden spiller inn på vårt kollektive tankesett. Døden er naturlig, og vi trenger ikke snakke om den som en skummel sak, forteller Løge.

Det er fem episoder, hver på 53 minutter, som tar for seg «Den fysiske døden», «Livet etter døden», «Døden og kreativiteten», «Dødsmarknaden» og «Den politiske døden».

I siste episode av dokumentarserien er temaet "Den politiske døden". Foto: Flimmer Film