Slik så fossen i Rotebekken ut etter at Evaristti hadde tatt den under behandling med fruktsaft i mars 2013. Foto: Johs. Bjørkeli

— Jeg forstår ikke hvorfor jeg har fått denne boten på 7000 kroner. Politiet kan jo se på opptakene på Youtube at det ikke er meg som kjører scooteren, sier Marco Evaristti. Den dansk-chilenske kunstneren satte i mars 2013 Hovden på kunstkartet da han malte en foss rød med fruktsaft. Bildene av kunstverket gikk Europa rundt, og medieomtalen var stor.

I etterkant startet politiet etterforskning fordi han ulovlig hadde tatt seg fram til fossen ved hjelp av snøscooter, og Evaristti ble bøtelagt. Han har hele tiden nektet å betale forelegget han ble ilagt, og nå er det berammet rettsmøte i Kristiansand tingrett 27. november.

— Jeg er uskyldig, sier Evaristti, som regner med å gå fri bare han får forklart seg.

— Har du tenkt å fortelle retten hvem som egentlig kjørte?

— Nei, og det kommer av at jeg faktisk ikke husker navnet. Jeg drar verden rundt og jobber med ulike prosjekter, og leier hjelp hele tida. Da er det umulig å huske navnene på alle som hjelper meg, sier Evaristti. Det senere året har han jobbet med et kunstprosjekt på Island.