VENNESLA: Rundt juletider kommer hans første norske plate noensinne ut. Den handler mye om stedet han vokste opp og tilbrakte de 20 første årene av livet sitt, Vennesla. 13 låter rett i fjeset-musikk om livets mysterier, om kjærligheten og med lokale stedsreferanser alle venndøler vil kjenne seg igjen i.

På norsk

Lørdag kveld var Ropstad på scenen i Vennesla kulturhus. For første gang leverte han en hel konsert med norske låter på venndølsk på hjemmebane. Det er to år siden han holdt en konsert i Vennesla sist, og da var det på engelsk. I helga kunne publikum ta med seg hjem en maxisingel med låttitlene "Første sang", "Lang, bratt bakke" og "Gamle sammen".

— Jeg er nesten ikke Vennesla lenger, bortsett fra når jeg spiller konsert. Det er blitt liten tid til å pleie å kontakten med gamle venner herfra, sier Ropstad før konserten i foajeen på kulturhuset.

Utleverende

Men hjembygda tok likevel imot musikeren med åpne armer lørdag og oppmøtet var veldig bra. Med seg på bass hadde Ropstad Erlend Smalås og på trommer Gunnar Sæter. Det har vært en lang prosess å endre språket i teksetene til norsk. Og det har vært vanskelig.

— Det blir så mye mer utleverende. Og i starten hadde jeg vanskelig for å styre unna klisjeer, metaforer, symboler og platthet. Jeg ønsket at låtene skulle handle om ordentlige steder, virkelige mennesker og jeg ville gjøre det så visuelt som mulig, sier Ropstad.