NY DUO: Furubotn & Seglem har flere konsertplaner og album på gang. Til sommeren spiller de på Canal Street. FOTO: PRESSEFOTO

ARENDAL: Canal Street starter 27. juli og varer til 30. juli. Festivalen har kortet litt ned på dagene i år grunnet dårlig økonomisk resultat i fjor, men de satser på å fylle de fire dagene med variert innhold. I dag slapp festivalen tre nye navn, Jonas Alaska, Chili Vanilla og Furubotn & Seglem.

Jonas Alaska

Den ferske artisten fra Åmli ble kåret til den uoffisielle vinneren av årets Bylarm av blant andre NRK P2, og imponerte både publikum, presse og musikkbransjen som kan føre til et nasjonalt gjennombrudd. Han er allerede booket til flere sentrale festivaler.

På Canal Street inntar han hovedscenen med sitt nye band bestående av blant andre Even Ormestad (bass) og Martin Horntveth (trommer) fra JagaJazzist, Thom Hell (gitar og kor) og David Wallumrød (tangenter).

23-åringen har brukt året til å skrive nye låter og er nå i studio for å spille inn debutalbumet som etter planen kommer i juni. Alaska er nå i sitt tredje og avsluttende år på Liverpool Institute of Performing Arts (McCartney-skolen) hvor han tar en bachelorgrad i musikk.

Jonas Alaska akustisk:

Elin Furubotn & Karl Seglem

Elin Furubotn skriver norske tekster, synger på Stavanger-dialekt og komponerer egne sanger. Musikken karakteriseres som vise/pop/jazz. Hun har gitt ut fire cd-er, de to siste på Kirkelig Kulturverksted med Erik Hillestad som produsent. Hun fikk sangen «I det stille» fra albumet «Ein tanke unna» (2009) A-listet av NRK P1, og har spilt konserter i Norge i en årrekke.

I tillegg til solokonserter har hun opptrådt med blant andre Ole Paus og Jan Eggum. Hennes utgivelser har fått svært gode kritikker og cd-utgivelsen i 2008 ble kåret til en av de fem beste utgivelsene det året av NRK P1. ## Chili Vanilla

Er en jazztrio bestående av Synne Sanden (vokal), Siv Øyunn Kjenstad (trommer) og Steffen Granly (tuba), som også ble godt mottatt under årets Bylarm.

Trioen møttes på jazzlinjen ved Sund Folkehøgskole, og har etter dette spilt på blant annet Moldejazz og Kongsberg jazzfestival. Låtmaterialet til Chili Vanilla er selvkomponert i en krysning mellom pop, rock og jazz. Alt er akustisk men som effekt bruker de av og til koring, kalimba og skranglepiano.

Til konserten på Canal street har de fått med seg gitarist Thomas Dahl, kjent fra blant annet BMX, Krøyt og Mats Eilertsen quartet.

Buddy-prisen

Tenorsaksofonisten Karl Seglem er pionér og innovatør. Hans tre siste album har mottatt overveldende kritikker i Skandinavia, Tyskland og USA. Kritikerne fremhever det personlige særpreget i musikken hans. Ikke sjelden blir navn som Garbarek, Boine og Molvær trukket fram som sammenligning.

Seglem har utgitt en rekke cd-er siden 1990 tallet, og har jobbet lenge med å utvikle sitt eget univers, sin egen stemme. Seglem fikk Buddyprisen 2010, som er norsk jazz’ høyeste utmerkelse. Duoen jobber også med et album som etter planen kommer til høsten.

Andre som er foreløpig booket til Canal Street er: Machine Birds, Madcon, Iver & Audun Kleive og Putrid.

GODE VENNER: Chili Vanilla møttes på folkehøgskolen og har spilt sammen siden. FOTO: PRESSEFOTO