KRISTIANSAND: — Dette synes vi er veldig greit. Vedtaket var enstemmig og det ble bare gitt positive tilbakemeldinger, sier rektor Åse Lill Kimestad ved Vågsbygd videregående skole.

Hovedutvalget for kultur og utdanning i Vest-Agder fylkeskommune har tirsdag vedtatt endrede opptakskrav for musikkutdanningen ved skolen. Tidligere har opptaket kun skjedd på grunnlag av karakterer fra ungdomsskolen, og karaktersnittet for de 30 elevene som ble tatt opp i år lå rundt 5. Dette har ført til skjevheter, blant annet ved at 25 av de 30 nye elevene er jenter. Dessuten har lærere på skolen vært bekymret for at det har blitt stadig færre elever som spiller klassiske instrumenter.

Nå ønsker skoleledelsen å kunne vurdere en kvote på ti elever etter instrumentferdigheter, med en kombinasjon av prøvespillinger og hva de eventuelt har utrettet på kulturskole eller lørdagsskole. Dette var altså hovedutvalget helt enig i, og de var også enige i at et passende karakterkrav for "ferdighetskvoten" kunne være 4 i snitt.

— Det var musikkseksjonen hos oss som utarbeidet forslaget til vedtak, sier rektor Kimestad.

Nytt til neste år er også at elever ikke bare fra Kristiansandsregionen, men også Lindesnesregionen skal kunne søke opptak første året til musikklinja ved Vågsbygd videregående.

Det betyr at elever fra følgende kommuner kan søke opptak: Kristiansand, Mandal, Marnardal, Lindesnes, Audnedal, Åseral, Søgne, Songdalen og Vennesla.