KRISTIANSAND: Vågsbygd videregående skole inviterer i dag til konsert i Vågsbygd kirke. Skolens orkester har fått hjelp av profesjonelle musikere fra Kristiansand Symfoniorkester og elever fra kulturskolene i Kristiansand og Søgne.

— Det er helt fantastisk at Symfoniorkesteret stiller opp på dette. Vi trodde nesten ikke det var sant da de ga oss muligheten, sier prosjektleder Solveig Refvik ved Vågsbygd videregående.

KSO har i forbindelse med flyttingen til Kilden understreket viktigheten av å jobbe på tvers av både nivåer og musikalske sjangre. Refvik konstaterer at konserten er en unik mulighet for elevene.

Foto: Kristin Ellefsen

— Det vil bety utrolig mye for dem å spille med KSO. De får virkelig noe å strekke seg mot når de sitter ved side med profesjonelle musikere, sier hun.Musikkelever fra alle trinn deltar på konserten, som blir en helt spesiell anledning for den videregående skolen.

— Vi har mange klassiske i elever i forhold til hva vi pleier, som gjør at vi for første gang kan ha et slikt orkester. Og nå har vi samlet alle musikkelevene til dette klassiske prosjektet som vi er veldig spente på, sier Refvik.

Ett av verkene som skal fremføres er den første satsen av Mozarts klaverkonsert nr.23. Orkesteret fremfører også en av Mozarts kirkesonater, mens Schuberts messe i G-dur for kor, solister og orkester blir kveldens store fellesnummer. Blant solistene under konserten er Erlend Ose, Kjell Erik Jørgensen og Benedikte Sofie Ribe. Günther Voss og Bjørn Odden er dirigenter.