KRISTIANSAND : — Kunstplanen ligger helt fast, sa kunstutvalgets leder Harald Fenn til Fædrelandsvennen dagen etter at politikerne bestemte seg for å ha et ord med i laget.

Han ønsker ikke å kommentere innholdet i den lagrede kunsten.

Avventer møte i formannskapet

— Jeg avventer nå hva som skjer i formannskapsmøtet 26. september, sier han.

Kunstplanen for det nye rådhuset er ferdig, og inneholder tre deler:

Hovedprosjektet er en åpen idékonkurranse for utsmykning av branntårnet, der samtlige forslag blir lagt ut på en egen nettside der alle kan si hva de mener.

Lukket konkurranse

I tillegg blir det en lukket konkurranse for et innvendig trappeområde, der kunstnerne Javier Barrios, Johannes Høie, Bjørn Hegardt og Jan Freuchen er invitert til å tegne et portrett av Kristiansand.

Dessuten er den danske tekstilkunstneren Grethe Sørensen bedt om å portrettere byen på fondveggen med en spesiell datavevteknikk, noe hun har hatt suksess med andre steder i verden.

Kunstutvalget er oppnevnt i tråd med retningslinjene for utsmykning i det offentlige rom, og det at ordføreren har pekt på spesielle kunstnere han kunne tenke seg å benytte for å smykke ut rådhuset, har vakt reaksjoner.

— Det er ikke landets myndigheter som skal bestemme hvilken kunst vi skal ha. Det er slikt som skjer i land vi ikke liker å sammenlikne oss med, sa KORO-direktør Gro Kraft da saken ble kjent.

KORO er statens fagorgan for kunst i det offentlige rom, og bidrar med 670.000 kroner til totalbudsjettet for utsmykningen som er på 3.070.000 kroner.