”Hvis ikke himmelen er som Hove, kjøper jeg ikke billett – da lever jeg heller evig

Melvin Benn, eier av Hovefestivalen ARENDAL: — Jeg føler jeg er i himmelen. Jeg tror ikke det britiske folk kan forstå hvordan det er å være omringet av så mange vakre nordmenn. Hvis ikke himmelen er som Hove, kjøper jeg ikke billett – da lever jeg heller evig, sier eier av Hovefestivalen og Festival Republic Melvin Benn.

Benn kjøpte festivalen i fjor, etter et tips fra et band han ikke vil si navnet på.

— De sa jeg burde sjekke ut en helt fantastisk festival i Norge med navn Hove som hadde økonomiske problemer, og her sitter vi altså, sier Benn og smiler.

Perfekt

Festival Republic arrangerer flere store festivaler i England, blant annet den svært kjente Glastonbury festivalen. Nå vil festivalsjefen forankre merkevaren Hove for godt som den perfekte festivalen.

- Hvorfor er Hove perfekt?

— Festivalen har musikk, kunst, kultur, debatt og en sterk miljøpolitikk, men mest av alt kommer publikum veldig tett på artistene enn på noen annen skandinavisk festival og så er det en utrolig spesiell fellesskapsfølelse her. Jeg merker det når jeg går rundt på området – det er nesten så en kan ta på den gode stemningen, sier han.

Videre forteller han at samtlige artister som spiller her blir forelsket i Hove.

— Jeg synes Biffy Clyro oppsummerte det godt på konserten hans i går da han sa til publikum; ”Dere er bortskjemte som har en så fin festival”, forteller festivalsjefen.

Handling

I fjor observerte han bare, men i år har han fokusert på det han vil endre.

— Det er jo mye fokus på fortiden når det gjelder det økonomiske rotet, og rettsaken som venter i den forbindelse, så da er det vanskelig å få fokuset på det positive med festivalen. Det er først og fremst slike ting jeg fokuserer på å få ryddet opp i nå. Jeg ser veldig positivt på festivalens fremtid. Bare i år har antall gjester på campen økt med 15 prosent, sier han.

Han forteller også at britisk presse er veldig begeistret for festivalen, og den blir stadig ranket blant de topp tre beste festivalene i Europa i alt fra aviser til ukeblader.

- Kommer du til å markedsføre Hove utenfor Norge?

— Nei, jeg mener festivalen skal dyrkes frem organisk. Det kommer garantert til å komme flere utenlandske gjester på grunn av positiv omtale, men vi setter ikke inn noen tung markedsføringskampanje, sier Benn.