KRISTIANSAND: Om du er av typen som foretrekker bypåske og asfaltjungel fremfor snødekte vidder og brettspill på hytta, så er det masse å ta seg til i Kristiansand i påsken. I løpet av påskeuken er det nemlig hele åtte konserter på scenene i Kristiansand.

Does It Offend You, Yeah?!

Charlies Bar klokken 22.00. — Det blir en legendarisk gig! Does it Offend You, Yeah? er ganske svære både i England og i USA, og spiller utrolig kraftig og fet elektrobasert rock. At de kommer til en liten bar i Kristiansand er en av vårens mest utrolige bookinger. Jeg gikk i hvert fall helt av skapet, fortalte konsertarrangør Louis Holbrook da han kunne slippe nyheten om konserten.

Does It Offend You, Yeah?! er et femspann fra Reading i England. I 2008 ga de ut debutplata "You Have No Idea What You´re Getting Yourself Into" og etablerte seg umiddelbart på toppen av den europeiske elektro/indie-scenen. Oppfølgeren "Don't Say We Didn't Warn You" kommer ut nå i mars. De siste to månedene har de blant annet turnert i Australia, og gjort flere konserter sammen med elektro-pioneerene i Prodigy. Hvis du lurer på om du skal ta en tur på konserten så kan du høre mer av bandet på deres Myspace-side.

Munn Til Munn Metoden

Charlies Bar klokken 22.00. Munn Til Munn Metoden er to gutter fra Fredrikstad, Kristian Torkelsen og Dennis Johansson, som spiller housemusikk sammen. De satser på å gi ut sitt debutalbum i løpet av året en gang, og har allerede slippet sin debutsingel Avante Electro. Hvis du liker franske band som Justice og Daft Punk så skal muligheten være god for at du liker Munn Til Munn Metoden også. Fredrikstadduoen har også remixet andre artister, og en samling av remixene pluss et par egenkomponerte låter finner du på Myspace-siden deres.

Dansbar

Charlies Bar klokken 20.00. Er du bekymret for at du spiser litt for mye påskegodt i løpet av den kommende uken så kan du jo legge turen innom Dansbar. SoundSAM snurrer platene med elektronisk musikk som er egnet å danse til.

Young Fogertys

Charlies Bar klokken 22.00. Young Fogertys består tre karer kjent fra band som Mormones, Shit City, Thulsa Doom, El Cuero, Cumshots med flere. Trioen spiller coverlåter av Creedence Clearwater Revival. Konsertarrangøren lover at du vil bli servert noen av bandets klassikere som ”Fortune Son” og ”Who’ll Stop The Rain”, samt noen skjulte perler. Er du i tvil om du vil gå, kan du sjekke ut Young Fogertys på Myspace-siden deres.

Meldy Peaches / Neurobit / Rioteer

Charlies Bar klokken 22.00

Denne kvelden er det duket for hele tre band på Charlies. Felles for de tre bandene er at samtlige er fra Tillburg i Nederland, og at de omtales som eksperimentelle elektroniske prosjekter. Første band ut er trioen Meldy Peaches, og de er ifølge arrangøren ganske brutale. Band nummer to er enmannsprosjektet Rioteer, som kan låte som alt fra jungelmusikk til sortmetall kjørt gjennom synther. Siste band ut er Neurobit som beskrives som kveldens snilleste innslag. Neurobit lager en rolig og melodisk elektronika. Du kan sjekke ut bandene på deres Myspace-sider: Meldy Peaches / Neurobit / Rioteer.

I Sing My Body Electric

Charlies Bar klokken 16.00. I sing my body electric er en norsk elektroanarkistisk folkemusikk konstellasjon bestående av Terje Dragseth som bidrar med tekster, akustisk gitar, munnspill, trekkspill, orgel, sang og grooves, og John Nikolaisen på gitar, noise, drones og sang. Bandet opptrer med forskjellige konstellasjoner på scenen, men alltid med Dragseth som kapteinen på skuta.

Nabovarsel

Charlies Bar klokken 22.00

Denne bergensgjengen har i seks år jobber for å skape inkluderende og kvalitetsbevisste klubbkvelder, og jobbe for å bedre tilbudet av elektronisk dansemusikk i Bergen. Denne lørdagen skal de gjøre akkurat det samme i Kristiansand. Sjekk ut Nabovarsel på Myspace.

Super søndagssnurr

Charlies Bar klokken 22.00. DJ Rulefinn og Dark Ernie snurrer skivene på Charlies denne kvelden. Og siden de aller fleste har fri på mandagen også, er det nok en viss fare for at du kan møte mange likesinnede dersom du har lyst til å avslutte påsken med en dans i boblerus.

Akustisk Søndag

På Hjørnet klokken 22.00. Påskeferie betyr ikke at Akustisk søndag tar fri. Denne søndagen er det Farsunds-bandet Moron Police som er gjestene. De spiller langt fra akustisk til vanlig, men de har gjort det minst en gang tidligere: I Rett på nett på fvn.no. Hvordan de høres ut når de ikke kobler ut forsterkeren og spiller akustisk kan du høre på Myspace-siden deres.