KRISTIANSAND: Den hardtslående lineup'en for kvelden består av Waco Jesus (US) Putrid Pile (US), Warpath (IRE), Altered Existence (US), Potential Threat (US) og The Dr. Orphyus Project (US).

Bandene er ute på en felles turné som går over store deler av Europa og Sør-Amerika. Kristiansand er eneste norske by som får besøk av det sorte seksspannet.

— Det er en heftig og veldig spennende lineup. Programmet varer i fem timer til sammen, og avsluttes med Waco Jesus, forteller arrangør Stian Urdalen i Ballistic Booking. Kjernen i bookingselskapet består av ildsjelene Urdalen og Ronnie Tainio, som har spesialisert seg på å arrangere konserter i den harde sjangeren i Kristiansand.

Dødsmetall

Selv om alle bandene ligger i sjangeren death metal, mener arrangøren at alle som møter opp på Havana 7. mars kan finne noe de liker. Musikken er svært variert.

— Waco Jesus er vel det mest ekstreme av dem alle. Putrid Pile består kun av én mann på scenen som står og spiller, mens han har programmert resten av musikken. Dette er svært uvanlig i death metal-sammenheng, men utrolig nyskapende og spennende, forteller Urdalen.

I tillegg trekker han frem The Dr. Orphyus Project som en personlig favoritt. Dette bandet entrer scenen med en rekke blåseinstrumenter og gir hard metall et helt annet uttrykk enn de fleste er vant med.

Den største headlineren, Waco Jesus ble startet allerede i 1994 i Eureka/Illinois, USA. Musikken karakteriseres som brutal dødsmetall. Bandet har i løpet av sin 17 år lange karriere gitt ut fire fullengder-album, en EP og en dvd. I dag består bandet av Shane Bottens (vokal), Kevin Menssen (gitar), Bruce Duncan (bass) og John Baker (trommer).

USA og Irland

Waco Jesus er milevis unna det du kan kalle mors beste barn, og trolig er de svært fornøyd med det. De har hatt en trøblete bandhistorie, som innebærer en rekke utskiftinger av medlemmer og et overdosedødsfall etter at debutplata kom ut. Men amerikanerne har aldri gitt opp musikken, og har etterhvert bygd seg opp en solid fanskare i amerikanske undergrunnsmiljøer.

Og selv om musikken med tiden har blitt noe mer stueren, nekter bandet for å gi slipp på sitt skitne undergrunnsimage. Waco Jesus spiller på alt fra store festivaler til små, svette klubblokaler over hele verden.

Putrid Pile kommer opprinnelig fra Racine, Wisconsin i USA. Ensmannsbandet består av Shaun Lacanne, som skriver all musikk for alle instrumenter selv. På scenen spiller Lacanne gitar og synger, mens resten av musikken er forhåndsporgrammert.

Irske Warpath fra Dublin startet opp i 2005. Femspannet spiller metall inspirert av både death metal, hardcore, heavy metal og grindcore og har ifølge sin nettside som mål å dominere verdens metallscene. Ifølge bookingansvarlig, Stian Urdalen høres de ut som Metallica slik de hadde hørtes ut om de startet opp i dag.