Torsdag lot Agderposten seg lure av en falsk Karl Ove Knausgård-profil på nettsamfunnet Twitter. Etter at Dagbladet hadde hentet inn reaksjoner fra virkelige personer som figurerer i Knausgårds bøker, skrev Agderposten at «Knausgård selv ikke var veldig imponert over kritikken».

Opplysningen hadde de fått fra den falske Twitter-profilen, der sitatet lød "godt jobba Da'bla. En hårsår norsklærer (offentlig henrettelse?), samt det vanlige hatet fra Preben. Etter 1500 sider. Dere graver dypt nå."

Profilen har eksistert siden tidlig i desember. Den som står bak har med jevne mellomrom oppdatert med sitater som for eksempel: "Å va det e kalte Kjærstad i det portrettintervjuet mitt den gangen? Jo, nå husker e: Mannen uten hake. Den får e i retur nå. Auau og Hver gang e drikker ender e opp med å skrive noe tull her inne. Må slutte med det nå."

— Dette skal jeg ta ansvaret for selv, for det var jeg som tipset redaksjonen om twitter-meldingen, sier sjefredaktør Eivind Ljøstad i Agderposten til Dagbladet.

Knausgårds forlag Oktober sier de ikke vet hvem som står bak profilen.