ARENDAL:— Det er veldig mye arbeid med Sørlandsutstillingen, spesielt det året juryeringen foregår. Det har tatt knekken på oss. Det blir for mye arbeid for en forening som hverken har ansatt intendant eller lokaler til utstillingen. Vi har vært med fra begynnelsen, men utstillingen har vokst ut av foreningens galleri. Vi er også den eneste kunstforeningen som ikke har ansatt intendant, slik de har både i Christianssands Kunstforening og Skiens Kunstforening. Når vi ikke kan stille ut Sørlandsutstillingen i lokalene våre, betyr det bare at kunstforeningen får en masse dugnadstimer og at andre viser utstillingen. Da er det ikke noe poeng i å være med, sier Mark Wennberg, leder i Arendal Kunstforening.I fjor hadde Arendal alt arbeidet med å ta imot alle de innsendte arbeidene til Sørlandsutstillingen, pakke dem inn og pakke dem ut, og bistå juryen på fem medlemmer. Utstillingen ble vist i Bomuldsfabriken, der den også vises i år. Alt arbeidet på dugnad i fjor og også tidligere, har ført til at folk har trukket seg fra styret i Arendal Kunstforening.Risør Kunstforening?

— At Arendal Kunstforening har trukket seg som stifter i Sørlandsutstillingen betyr at det må finnes en annen stifter fra publikumssiden i Aust-Agder, sier Ingvald Kårikstad, formann i styret for Sørlandsutstillingen. Han er representant for Christianssands Kunstforening, en av kunstforeningene som er stiftere fra publikumssiden. De øvrige stifterne er Norske Billedkunstnere Agder (NBKA) og Billedkunstnere i Telemark (BIT).- Det er mye som tyder på at Risør Kunstforening er alternativet her, de har både ansatt intendant og utstillingslokaler. Vi vil ta dette opp med dem.- Betyr det at fylkeshovedstaden Arendal ikke skal ta imot Sørlandsutstillingen, og fortsatt vise den i Bomuldsfabriken?- Den diskusjonen vil jeg ikke gå inn i, men vi vil gjerne at utstillingen vises og åpnes på en ordentlig måte i Aust-Agder. Som visningslokale er Bomuldsfabriken ypperlig, men de har sagt at de ikke er villige til å ta på seg jobben som stifter.Vil samarbeide

— Bomuldsfabriken har sagt nei til å erstatte Arendal Kunstforening som en av stifterne til Sørlandsutstillingen. Det ville være feil av Bomuldsfabriken å gå inn i en slags regional virksomhet i forhold til at vi er en helt annen stiftelse med et helt annet formål og en helt annen organisasjon. Det vi har sagt, er at vi vil absolutt at utstillingen skal vises der. Det er to ulike diskusjoner, men helt udramatisk i forhold til visning i Bomuldsfabriken, sier Johan Otto Weisser, styreleder i Bomuldsfabriken.- Hva med fremtidig åpning av Sørlandsutstillingen i Bomuldsfabriken?- Jeg vet ikke hva Sørlandsutstillingen vil gjøre, men vi kan delta i ethvert samarbeid, også åpning av utstillingen, sier Weisser.