Inger Saltaag, billedkunstner 1. Det synes jeg absolutt. Særlig fordi Kristiansand ligger så mye etter i forhold til resten av landet.2. Jeg synes det skal bygges på Odderøya. Det var jo en periode snakk om at Sørlandets Kunstmuseum skulle legges der. Man kunne få til spennende arkitektur. En stor fordel med Odderøya er de mulighetene uteområdet gir. Det kan arrangeres performance og andre arrangementer i friluft. Kunst i naturen vil også kunne gi helt spesielle opplevelser. På Odderøya vil det heller ikke være noen parkeringsproblemer.3. Vi trenger to saler, en teatersal og en konsertsal. Det er stort behov for det i Kristiansand. Man kan bare se på samarbeidet med Den Norske Opera, som blir mer og mer omfattende. 4. Man må begynne å forberede saken nå. Når det gjelder Sørlandets Kunstmuseum, tok det mange år før det ble en realitet.Nina Malmgren, leder for Samsen:1. Vi trenger et kulturhus. Det vil være et stort pluss for byens kulturliv og for byens befolkning. Sørlandshallen er hverken konsertsal eller kulturhus. Samsen har en kulturhusfunksjon, men her er målgruppen 15-25 år. Det trengs et kulturhus for hele befolkningen.

2. Odderøya er spennende. Et av byens viktigste kulturelle tiltak, Quart Festivalen, foregår der. Odderøya ligger sentralt og er i seg selv en opplevelse. Flott natur og flott utsikt. 3. I et slikt kulturhus må man satse på akustikk og estetikk. Vi trenger en scene som er en mellomting mellom Sørlandshallen og de småscenene vi har. Også ungdom trenger et kulturhus av denne typen, ikke minst fordi den vil gjøre det mulig å trekke krefter til byen som trenger en proff scene. I et slikt hus skal man finne ulike kunstneriske uttrykk.4. Det er et spørsmål om penger. Det bør komme så fort som mulig, men hva er egentlig mulig?Reidar Olsen, Frp, medlem av kulturstyret:1. Det er klart det er behov for det. Vi trenger rom med akustikk og plass nok. Teateret er for lite og ikke egnet til musikk.

2. Et kulturhus må være tilgjengelig. Jeg kan tenke meg at man vurderer indre Odderøya.3. Det skal være et hus for musikkopplevelser, men ikke bare konserter. Et kulturhus må være til allbruk.4. Det skulle vært bygd for lenge siden, men vi i Frp prioriterer helse og omsorg, og et slikt bygg vil koste mye. Jeg har ikke noe tro på at det vil komme i min levetid.Anne Karin Kaasa, sanger:1. Absolutt. Kristiansand mangler en scene med god akustikk og en scene hvor det er plass til større besetninger. Jeg tenker kanskje særlig på symfoniorkesteret og opera.

2. Mange steder er blitt diskutert, men etter mitt syn er Meieritomta egnet. Det dreier seg om et forholdsvis stort areal, og det er muligheter for parkering under bygget. Dessuten har Meieritomta en fin plassering i forhold til parken og miljøet rundt.3. Jeg ser for meg en kombinasjon — med musikken i sentrum. Det skal også være et sted man kan komme innom, kanskje med en kafé. Samtidig skal bygget være noe å se på, gjerne monumentalt.4. Så fort som mulig. Lite blir gjort så lenge man bare diskuterer. Vi må se på behovet og bli enige. CECILIA SOLBERG