Tekstene er sterke, tøffe og kompromissløse. De kjører budskapet sitt fullt ut. Men de ser seg om, og har årvåkne blikk og skarpskodde observasjoner. Og uttrykket deres er nesten like fristende og like fengende som det Karpe Diem leverer.Dette er altså en EP med fem låter, eller seks dersom vi tar med den knapt minutt lange instrumentale inngangen. Den er forresten stilig, filmatisk og den vekker appetitten for å høre mer.

Så kommer den fengende "Bråk", før den beste og mest kommersielle låten kommer med "Her og nå". Den har en herlig flyt, godt innpakket av rytmemakeren og lydsjefen Jonesy fra Hamar. De fire andre i G'bless er Gino, Sowdiak, Twisted Artistics og Obi One. Alle har de funnet seg en form som både er pirrende, utfordrende og spenstig.

På låten "Originale" blir den ene slagkraftige meldingen avløst av den andre. "Jekkes ned" er tøff så det holder, og på avslutningslåten "Rorscach" kjører G’Bless løpet ut når det handler om valg i livet.

Messende og forkynnende? Ja vel. Poenget er at vi her snakker om man kan sitt fag i tillegg. De kan greia si, og de klarer å styre unna det som gjennomsyrer denne sjangeren; nemlig selvskryt og forherligelse av egne ferdigheter og lyster.

Her handler det om å kombinere sterke meldinger og et budskap der resten av verden også er til stede.

Men det er selvsagt ikke nok i seg selv for å lage fristende og tiltrekkende musikk. Men G’Bless gjør faktisk det også.