Bookingansvarlig Jan Kenneth Transeth og daglig leder for Cafe Generalen, Frank Marvin Moe, presenterer årets sommerkonserter i Ravnedalen. Foto: Eva Myklebust

Nå er konsertprogrammet klart for Cafe Generalen. Det byr på 21 konserter med mye nytt, og mange gjengangere. Son vanlig står Vidar Busk og Kjetil Grande på programmet i selskap med Knut Reiersrud, Thom Hell og Erlend Ropstad.

Større artister

I år har bookingansvarlig, Jan Kenneth Transeth brukt seks måneder på å booke ferdig programmet.

Bookingansvarlig Jan Kenneth Transeth og daglig leder for Cafe Generalen, Frank Marvin Moe, presenterer årets sommerkonserter i Ravnedalen. Foto: Eva Myklebust

— Det har ført til et mer sammensatt program, med en mer nasjonal profil. Vi prøver også å løfte fram lokale artister som support for større artister, sier han.Flere artister henvender seg til Transeth med ønske om å spille i Ravnedalen, og det er mange som får nei. Transeth har en klar formening om hvorfor så mange vil spille i Ravnedalen:

— Vi har fått tilbakemeldinger om at dette er Norges vakreste utsikt fra en scene. Det er god stemning, og en naturlig god akustikk.

— Er det noe spesielt du vil anbefale i år?

— Ole Paus. Han er ikke typen som bare lirer av seg sanger fra en 40 år lang karriere. Han er en samfunnsrefser og humorist, og han prater mye med publikum. Det gjør noe med stemningen.

Spent på Skorgan

Ellers er Transeth spent på både Anita Skorgan og Nordic Tenors:

— Da jeg vokste opp tenkte jeg bare på henne som dama til Jahn Teigen. Jeg tror hun fikk en ny renessanse da hun var med på «Hver gang vi møtes». Jeg leste noen intervjuer med henne, og tenkte at vi måtte få henne til Ravnedalen. Hun har en fantastisk formidlingsevne!- Nordic Tenors er jeg også spent på. Jeg ble kontaktet av dem om at de gjerne ville spille her. De har jo nesten mer humor enn musikk, så det blir gøy å se hvordan en slik forestilling vil fungere her.

Konsertene spilles i all hovedsak ute, men dersom det er regn, og artistene ønsker det, vil konsertene flyttes til Håndverkeren.

— Det var ingen som ville flytte konserten inn når det regnet i fjor. De foretrakk å spille i Ravnedalen, forteller Transeth.

Bingo og Quiz

Som alltid blir det også bingo med Ronny Haugeland og quiz med Ingunn Bernhardsdottir Engen. Hver onsdag blir det kor og allsang, og hver søndag blir det vintagemarked. I fjor var det 27 konserter mot årets 21. Cafe Generalen har bestemt seg for å kutte ned på lørdagskonsertene:

— Vi har program både onsdag, torsdag, fredag og søndag. I tillegg krasjer lørdagen ofte med selskapeligheter som bryllup og andre ting, sier daglig leder av Cafe Generalen, Frank Marvin Moe.Likevel tror han at det vil komme flere besøkende enn i fjor da 5000 mennesker gjestet kafeen i løpet av sommerens konserter.

— Vi har vokst hvert år siden vi startet, og jeg tror at vi vil fortsette å vokse.

Til høsten har Moe store forhåpninger om at han kan utvide antall sitteplasser med 100. Men først må han få en godkjenning fra kommunen.