— Det er så sykt deilig og varmt her i Kristiansand i dag. Jeg ble stekt på scenen, så jeg måtte rett uti havet og kjøle meg ned. Jeg føler jeg er på hjemmebane her, smiler Kolstø som tidligere har bodd 11 år i Kristiansand.

Årets runde med Måkeskrik gikk av stabelen i stekende sol fredag, med artister som Voodoo Theory, Korrupt, Hold Fast, The Wit og Hanne Kolstø. Bookingsjef for festivalen, Cathrine Sørensen, er stolt over årets program.

— Dette er det mest varierte programmet vi har hatt noensinne, hvis man tenker på musikksjangre. Tidligere har vi hatt et metall-stempel hengende over oss, noe som ikke helt stemmer. Vi satser på mye forskjellige band, sier Sørensen.

Kaja Sørbotten (t.v) og Elise Myhren koste seg på Måkeskrik fredag. De gledet seg mest til å se Gallows senere på kvelden. Foto: Jørgen Steffensen

P3-favoritt i Bendiksbukta

Hanne Kolstø er blitt et etablert navn i musikknorge de siste årene. Med sin blanding av synth-pop og sitt eksperimentelle uttrykk på scenen, har Sykkylven-artisten tidligere mottatt to Spellemann-nominasjoner, og blitt hyllet av NRKp3. — Jeg prøver å blande pop, rock og elektronisk synthmusikk inn i låtene mine. Jeg håper alle i Bendiksbukta koste seg under konserten, sier artisten.

Nå har hun spilt inn sitt nye album på Odderøya, med god hjelp fra Morten Martens.

— Vi har spilt inn mye materiale til mitt nye album «Forever Maybe» på Odderøya. Jeg tenker å slippe det ut i november en gang, sier Kolstø.

Hanne Kolstø har tidligere blitt hyllet med Spelleman-nominasjoner. Fredag spilte hun i Bendiksbukta. Foto: Jørgen Steffensen

— Jeg digger Måkeskrik

Gressletta i Bendiksbukta fylte seg gradvis opp utover fredagskvelden. Flere tok turen for å høre lokale talenter, samt det britiske bandet Gallows.

— Jeg er stor fan av Gallows, og de er hovedgrunnen til at jeg kom i dag. Men lokale Korrupt er også kult å se live. Jeg digger Måkeskrik, sier tilskuer Elise Myhren.

Hun mener festivalsommeren på Sørlandet utvikler seg i riktig retning.

— Før var det bare Quart-festivalen som gjaldt. Men nå er det mange flere og mindre festivaler, og mye mer å velge i. Jeg liker den utviklingen, sier Myhren.

Flere kom for å støtte det lokale punkbandet Korrupt.

— Jeg kom hit uten tvil for å se Korrupt og Hold Fast. De er rå, sier publikummer Andreas Larsen.

Publikum strømmet jevnlig til fredag ettermiddag og utover kvelden. Lørdag ettermiddag fortsetter festivalen med artister som Baby In Vain, Sea Change og Johnossi. Foto: Jørgen Steffensen

Vil ikke ut med tall

Sørensen er fornøyd med årets billettsalg, men vil ikke ut med nøyaktige tall.

— Vi er overrasket over billettsalget i år. Vi la ut 2000 billetter og vi ser at flere forsvinner. Det er over 50 prosent flere forhåndsbestilte billetter i år, enn i fjor. Det er en virkelig bra utvikling for festivalen, sier Sørensen.

Hun tror ikke terrortrusler vil påvirke festivalen i helga, eller sette noen demper på årets Måkeskrik.

— Vår sikkerhetssjef er i dialog med politiet jevnlig, og vi har ingen grunn til å tro at noe skal ramme vår festival i helga, avslutter Sørensen.

Tropekvelden fortsatte med internasjonale grupper som britiske Gallows og svenske Vånna Inget, samt det norske, kritikerroste bandet Rumble In Rhodos. Lørdag fortsetter festivalen videre med navn som Sea Change, Baby In Vain og Johnossi.