KRISTIANSAND: Sommerstemning ble servert fra første stund, da Tom Hugo startet torsdagskveldens konsert Hos Naboen. Med seg hadde han Bjarne Severinsen på bass og Tommy Jacksonville på trommer, og de tre danner en solid trio med frontmannen selv på gitar. Et godt utgangsopunkt for en bra konsert.

Feelgood-album

Tom Hugo kommer fra Kristiansand, men flyttet til Hamburg i 2007 for å blant annet satse på musikken. Resultatet ble debutalbumet «Sundry Tales», som er et feelgood-album med mange gode poplåter. Blant disse slo singelen «Million Doors» an torsdag kveld. Til og med balladen «Julia» har en sommerlig tone over seg.

Repertoaret besto også av to coverlåter med varierende resultat. Den ene var The Beatles sin låt «Here Comes the Sun», som i seg selv har en ganske krevende rytme. Kompet snublet noe, men de sjarmerte seg gjennom sangen og lo av sine egne småfeil. Den andre låten var derimot rett og slett fantastisk. «Fuzzy» av Grant Lee Buffalo viste seg å være perfekt til Tom Hugo, som virkelig fikk vist at han er en bra sanger med god kontroll på stemmen og falsett.

Rølpefest

Klaging på bråk fra publikum har nærmest blitt et fast inventar på anmeldelser av konserter her på Sørlandet, og nå kommer det faktisk et helt avsnitt dedikert til dette problemet. Når dere til og med klarer å få en intimkonsert til å høres ut som en rølpefest, så er det for ille! Det er rett og slett uhøflig overfor både artisten og de som kommer for å høre på god musikk. Dere ødelegger rett og slett konserten! Tom Hugo, som desperat prøvdee å få publikum til å være stille mellom sangene, innrømmer at noe av de mest utfordrende ved konserten er å spille en rolig låt.

Allsang

Den rolige låten det er snakk om, var den dristige sangen «Delete». Med uventede vendinger og dramatisk dynamikk, var denne et friskt pust i en pop-konsert. Men nå skal det sies at det finnes bra folk blant publikumet også, for allsang ble det til slutt. Hitlåtene «Be Somebody» og «Open Up Your Eyes» fikk smilet og sommervibbene tilbake, og man glemte at det er februar og kaldt ute.

tomhugo2.JPG