Teltscenen lørdag kl. 00.45

Vokalist og cellist Edvard Valberg fleipet med Kaizers Orchestra og deres ord om at det var de som avsluttet Hovefestivalen 2011. Det kunne han gjerne gjøre. Fleipe altså. Ikke bare fordi Honningbarna gikk på scenen en time etter at keiserne fra Bryne var ferdig med sitt, men også fordi rockerne fra Kristiansand samlet bra med folk i teltet til en storstilt konsert.

Rett skal være rett; Kaizers var siste band på hovedscenen. Om noen år er det kanskje Honningbarna som får æren av å være på en hovedscene foran flere tusen publikummere. For de blir bare bedre og bedre. De spilte i alle fall tight og tøft på Hove. Riffene satt. Rytmeseksjonen fikk det til å pulsere i bandets pønketempo, og Edvard Valberg sang sine meningsfulle og sterke tekster passe hardcore og passe intenst.

I tillegg til å suse seg gjennom albumlåtene på ”La alarmane gå”, fikk vi også en ny låt som lover godt for fortsettelsen. Det aller meste satt som det skulle foran noen hundre jublende fans, pluss noen litt lenger bak i teltet som nikket anerkjennende med en smak av honning i munnen.

Jubelen og stemningen var kanskje høyest da de dro i gang Raga Rockers sin ”Noen å hate”. Men mange av Honningbarna sine egne låter ligger ikke noe tilbake for den. Og de leverer dem bare bedre og bedre for hver konsert.