THRILLER

Frankrike 2015

Regi og manus: Gilles Paquet-Brenner

Skuespillere: Charlize Theron, Chloë Grace Moretz, Nicholas Hoult, Christina Hendricks, Corey Stoll, Drea de Matteo, Tye Sheridan

Musikk: BT, Gregory Tripi

Aldersgrense: 15 år

Da Libby Day (Charlize Theron) var åtte, ble hele familien hennes brutalt drept hjemme på gården. I de 28 årene som har gått siden den gang, har Libby levd på en slags makaber kjendisstatus mens broren Ben har sittet inne for drapene. Når en motvillig Libby omsider prøver å finne ut hva som egentlig skjedde, skal det vise seg at Ben kanskje ikke er en tvers gjennom ond djeveldyrker allikevel.

«Dark Places» er, akkurat som fjorårets «Gone Girl», basert på en roman av Gillian Flynn. (Boken heter «Mørke rom» i norsk oversettelse.) Men mens «Gone Girl» var både stilsikker, fiks og, ikke minst, fullstendig ko-ko, blir «Dark Places» aldri annet enn humørløs og seig. At filmen synes å foregå i en parallell, nesten «True Detective»-aktig virkelighet — det er fattigdom og det er rusmisbruk og det er økseangrep på sakesløse kuer - er dessverre ikke nok til å gjøre den spennende. Det stadig mer søkte plottet og en mutt Charlize Theron som subber fra scene til scene med capsen godt trukket ned i øynene, hjelper heller ikke: «Dark Places» går på samme lave bluss fra begynnelse til slutt.

Regissør Gilles Paquet-Brenner («Saras nøkkel», 2010) blir neppe noen ny David Fincher, for å si det sånn.