Action/eventyr

USA 2015

Regi: Peyton Reedx

Manus : Edgar Wright, Joe Cornish, Adam McKay, Paul Rudd

Skuespillere: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Hayley Atwell, Judy Greer, Bobby Cannavale, Michael Douglas, Corey Stoll, John Slattery, Michael Peña, T.I.

Egnethet: Ungdom/voksen

Aldersgrense: 12 år

Superhelt-universet slutter aldri å ekspandere , og nå står «Ant-Man» for tur. Jeg skal innrømme at jeg var litt skeptisk til nok en superhelt, men jeg ble svært positivt overrasket. Filmen har både humor, action og byr på ny innsikt i superheltenes historie og opprinnelse.

Et av Avengers opprinnelige medlemmer og biokjemiker , Dr. Hank Pym (Michael Douglas) mistenker at hans tidligere protesjé Darron Cross, er farlig nær å kopiere hans formel som vil gjøre ham i stand til å krympe mennesker og skape en superhær med dødelige Yellowjackets. For å stoppe Cross trenger han hjelpen til mestertyven Scott Lang (Paul Rudd) og sin egen datter Hope (Evangeline Lilly) som har infiltrert Cross’ selskap. I tillegg har de en armé av maur og Scott Langs småkriminelle kompiser med på laget.

Paul Rudd har vært med på å skrive manuset , og hans tørre humor kommer absolutt til sin rett og løser opp stemningen akkurat på de rette stedene. Det samme gjør Michael Peñas ekstremt morsomme innslag.

I motsetning til mange av de andre superhelt-filmene hvor alt er «jo større, jo bedre», skjer mye av actionscenene og handlingen i «Ant-Man» i en mye mindre skala. Men det er ikke mindre spektakulært av den grunn.