Regi og manus: Tony Gilroy

Skuespillere: Julia Roberts. Clive Owen. Paul Giamatti. Tom Wilkinson.

Sensur: Tillatt for alle

Egnethet: Ungdom/voksen

Denne filmen markedsføres som en thriller, men den er like mye en komedie. Men en komedie som er elegant i formen og kjapp i rytmen og så intrikat at du ofte føler deg forvirret, iblant litt ekstra forvirret, men i siste bilde forstår du gudskjelov det hele. Og da ler du.

Både regi og manus er ved Tony Gilbert, en manusforfatter som debuterte meget overbevisende med ”Michael Clayton”, hvor George Clooney tolket hovedrollen.

Vi er i en kynisk verden der rovdyrene har dress eller sorte drakter, pluss mobiltelefon, stort ego og en total mangel på samvittighet. Julia Roberts og Clive Owen spiller to ex-spioner (CIA og M16) som nå arbeider i samme gråsonen på høyt plan innen forretningsverdenen. De er hemmelige elskere, jobber for hvert sitt konkurrerende firma og de utklekker en meget dristig plan. Meget enkelt sagt: de skal sette de to konkurrerende firma opp mot hverandre og sitte igjen med førti millioner dollars.

Så utspilles et vittig, spennende og overrumplende høk over høk over høk-spill. Biter du merke i filmens ordløse, ”langsom kino”— scene helt i begynnelsen, aner du kanskje hvordan det hele er skudd sammen.

Røvergløgg underholdning!