Det har etter hvert blitt tre filmer om den knalltøffe superagenten Jason Bourne, med Hollywood-kjekkasen Matt Damon i hovedrollen. Filmene, som er basert på en bokserie av Robert Ludlum, har fått gode kritikker, og er fulle av intens action. Særlig kampscenene der Jason forsvarer seg med bare nevene har skilt serien fra hopen og gitt dem en egen stil.

Dette er selvfølgelig et tipp topp premiss for et actionspill, så nå kommer omsider The Bourne Conspiracy, basert på hendelsene før og under den første filmen. Nevekampene er like sentrale i spillet som i filmen, og selv om du ikke har flere enn to angrep, et raskt og et kraftig pluss noen kombinasjoner av disse, er det faktisk utrolig gøy å fike skurker her. Dette er takket være at man har hentet mye inspirasjon fra kameraføring og klipping fra filmene, det går unna i vilt tempo, som en slags voldsballett, der Bourne smeller til med den ene fulltrefferen etter den andre. Musikken bidrar til å gi kampene enda mer intensitet. Når du har truffet tilstrekkelig antall ganger, får du muligheten til å ta en såkalt ”takedown”, et enda mer spektakulært angrep som gjerne tar i bruk omgivelsene på kreative måter. Penner kan brukes til annet enn å skrive med, og murvegger er på ingen måte bare kun dekorative. Det er omtrent som du kjenner hva skurkene går gjennom, stakkars.

I og med at man har satset såpass tungt på at Bourne er så god til å slåss, blir det kanskje litt i overkant mange nevekamper. Det virker underlig at det til stadighet er en drøss med banditter som velger å gå på deg med bare nevene fremfor å skyte deg ned, men det er vel bare sånt man må godta.

Men i god spesialagent-ånd er det bra med skytevåpen her også, men skytingen kan ikke helt måle seg med nevekampene, det blir litt som transportetapper mot neste gang du får anledning til å ta deg av bandittene på nært hold. Men spillet har likevel en god nerve, takket være at man har hentet såpass mye inspirasjon fra filmene. Matt Damon har dessverre ikke lånt ut verken stemme eller utseende til spillet, men det glemmer du fort. The Bourne Conspiracy er et ganske kult actionspill som holder interessen, så lenge det varer.

The Bourne Conspiracy

Utgiver: Sierra

Genre: Action

Plattformer: 360, PS3

PEGI: 16+