ROCK/METAL

V. (Indie recordings)

Det finnes mange av dem etter hvert; disse dyktige og hardtjobbende norske metalbandene. Vreid startet sin karriere i 2004, og de har allerede kommet til sin femte albumutgivelse. De er dyktige og de er ambisiøse. Mer enn noen gang mikser de sedvanlige metalgrep med classic rock, og slår i tillegg til med elementer av symfonisk rock her og der.

Av og til legger vokalisten fra seg de hardcore stemmevrælene, og da er det grunn til å spekulere om Vreid kanskje burde ha gjort akkurat det hele veien, nemlig å spille de mer klassiske rockeøvelsene helt ut og glemme de hissige vrælene.

Vreid sin miks av ulike stilarter er likevel en stor sjarmfaktor. Hør bare den fengende låten «Slave», som er en legering av en streit rockeballade og et metalmonster. Totalt sett er bandets femte album veldig innholdsrikt. Og litt ujevnt. De henter poesi og inspirasjon fra navn som Edvard Munch, Søren Kirkegaard og Jean-Paul Sartre. Det meste funker bra, selv om stilforvirringen noen ganger er påfallende. De fleste av de ni låtene er verdt å lytte til likevel.