I alt har 148.000 sjeler funnet veien til sine lokale kinoer i 2006. I alt finnes det 200 bygdekinoer i Norge, og i Aust— og Vest-Agder finnes det til sammen 14. I Agder-fylkene ligger Byremo bygdekino på topp med 1336 besøkende sist år. Deretter følger Evje med 1152 besøkende, Søgne md 571 besøkende og Åseral med 548 besøkende, melder Arnfinn Inderhaug, seksjonsleder Kinodrift i FILM&KINO.

Satser på barn og unge

Bygdekinoen har som målsetning å prioritere barn og unge ved valg av filmer, og er et samarbeid mellom de respektive bygdekinoene rundt om i landet og bransjeorganisasjonen FILM&KINO. 12 av de 15 best besøkte filmene er barne- og ungdomsfilmer.

— Dette viser hvilken viktig rolle Bygdekinoen har som kinotilbud for barn og ungdom i utkantstrøk. Samtidig bekrefter tallene at barne- og familiefilm er viktig for kinoer på små steder. Barnefilmene Bygdekinoen viser står alene for rundt 2/3 av det totale besøket, uttaler direktør Lene Løken i bransjeorganisasjonen FILM&KINO i en pressemelding 3. januar.

Satser digitalt

For å sikre kinotilbudet til barn i distriktene i årene som kommer er Bygdekinoen, som en av de første kinoene i landet, med på forsøket som nå pågår med digital kino i Norge. Bykle kommune etablerte i samarbeid med FILM&KINO og Nordic Digital Alliance digital prøvedrift på Bygdekinoen høsten 2006. — Vi har store forventninger til fremtiden for kulturhusene rundt om i landet når den digitale kinoutviklingen gjør sitt inntog for alvor, sier Løken.

Norske filmer populære

De norske filmene som vises på bygdekinoene er blitt veldig godt besøkt. Fire av de 15 best besøkte filmene er norske, og totalt har norsk film en andel på 20 prosent av besøket på Bygdekinoen rundt om i landet.

Den desidert best besøkte "bygdefilmen" på landsbasis er "Istid" i norsk versjon.