LITE FOLK: Tross sol og fint vær var det dårlig oppmøte på utekonserten med Secret Garden. Foto: Martine Haugland
fyr11.jpg Foto: Martine Haugland
fyr14.jpg Foto: Martine Haugland
fyr13.jpg Foto: Martine Haugland
TILBAKE PÅ SØRLANDET: Komponist og pianist Rolf Løvland fra Kristiansand fortalte til publikum at han syns det var spesielt å opptre på værfaste Lindesnes. Foto: Martine Haugland
SECRET GARDEN: Det er første gang at den norsk-irske duoen Fionnuala Sherry og Rolf Løvland opptrer på Lindesnes Fyr. Foto: Martine Haugland

LINDESNES: – Vi hadde selvfølgelig ønsket oss mer folk. Det er jo plass til mange flere, sier Jo van der Eynden, direktør ved Lindesnes Fyr.

Han har i mange år ønsket seg den norsk-irske duoen til fyrets årlige sommerkonsert. Fjorårets oppsetting med Vamp og Bjørn Eidsvåg trakk 1800 publikummere.

Van der Eynden tror regnbygene som herjet tidligere på dagen, kan være en årsak til at det i år kun ble 750.

BAK TANGENTENE: Rolf Løvland. Foto: Martine Haugland

– Jeg tror noen kan ha mistet motet med tanke på at det er en utekonsert. Likevel er vi svært fornøyd med konserten, og angrer på ingen måte på bookingen, fortsetter fyrdirektøren.

Secret Garden spilte i overkant av to timer på utendørsscenen ved Fjellhagen. Med seg på scenen hadde de flere lokale musikere fra Kristiansand. Bandet opptrådte med sanger fra flere av sine tidligere album blant annet Eurovision-hiten Nocturne. Det ble også fremført musikk fra deres nyeste album Winter Poem, samt en Norges-premiere på den helt nye sangen "Even Song". Været holdt seg stabilt og fint under hele den to timers lange konserten.

PÅ KONSERT: Daniel og Randi Van Riessen fra Sola koser seg på konsert.

Publikummerne Daniel og Randi Van Riessen fra Sola angret ikke på avgjørelsen om å dra på konsert.– Vi har hytte like i nærheten, og ville derfor få med oss dette, sier Daniel Van Riessen.

– Secret Garden spiller fint, og Rolf Løvland kan virkelig lage musikk. Vi hadde forventet litt mer folk, men i og med at været er knallflott kan de som ikke kom bare angre, fortsetter fruen.