KRISTIANSAND : — Det har gått veldig, veldig bra. Både publikumsresponsen og konsertene har vært overveldende, med gode tilbakemeldinger fra alle sammen, sier ansvarlig for arrangementet, Sheila Simmenes.

STORFORNØYD: Ansvarlig for arrangementet Sommer i Kilden, Sheila Simmenes, er svært fornøyd med sommerens gratiskonserter i foajeen. Nå vendes blikket mot neste år. Foto: Tore-André Baardsen

I fjor ble sommerkonsertene i kulturhusets foajé en mye større suksess enn det Kilden selv trodde på. Derfor var en gjentakelse i år vanskelig å unngå. Hver mandag til lørdag kl. 13.00, fra 8. juli til 10. august, har kjente navn og nyoppdagede perler spilt for publikum i foajeen. Og nå, 34 konserter etter Ida Stein gikk på scenen for nesten fem uker siden, har suksessen gjentatt seg. Selv om sola har påvirket publikumsantallet.

— Været har vært noe annerledes enn i fjor, derfor har det vært litt færre publikummere. Jevnt over har de 150 til 200 stolene vi har satt opp blitt fylt opp, og vi regner med at mellom 5000 og 6000 publikummere har vært innom arrangementene. Det er litt færre enn i fjor, da vi endte opp på 6000. I år har vi også hatt kveldskonserter på fredagene, og det var en suksess.

- Hva slags publikum har vært til stede?

— Selvfølgelig har det vært noen flere pensjonister på grunn av tidspunktet. Men vi har sett folk i alle aldre på konsertene. En dag denne uka hadde vi hip-hop, da merker vi godt at nye publikummere kommer til. Det er ekstra gøy å se, forteller Simmenes.

Utfyller hverandre

Hun mener at det mangfoldige konserttilbudet i byen passer fint sammen.

— Nå har vi en del konsertkonsepter i byen som utfyller hverandre veldig bra. Sommer på Torvet med en del covermusikk, Fiskebrygga med disse temakveldene og oss som arrangerer originalkonserter.

Når det skal bookes artister til gratiskonsertene er det noen kriterier som skal oppfylles.

— Alle vi booker skal ha en tilknytning til Sørlandet. I tillegg til at det skal være lokalt forankret, fokuserer vi på bredde og høy kvalitet. En som var her i forgårs, og som har vært her en del i sommer, sa at dette arrangementet var som et skattkammer. At man oppdager nye skatter hele tiden. Det er et flott kompliment, utbryter hun.

- Hva har vært dine personlige favoritter i år?

— Maylen Rusti, Kristin Dahl og Twisted Artistics er nok mine favoritter fra i sommer, men alle opptredenene har hatt magiske øyeblikk.

Ny runde neste år?

Simmenes vil ennå ikke garantere om det blir noen gjentakelse neste år, men ser ingen grunn til ikke å gjøre det igjen.

— Det er ikke bestemt ennå om det blir noe neste år, men det peker veldig mot det. Da kjører vi nok den samme oppskriften. Vi vil blant annet gjerne fortsette med kveldskonsertene.

- Har dere booket noen for neste år?

— Vi har ikke satt planen ennå. Men det blir nok en blanding av noe gammelt og nye helt nytt.

- Blir det ikke snart tomt for sørlandske talenter?

— Nei, det gjør det ikke. Men det blir nok noen gledelige gjensyn med årets artister neste år.