KRISTIANSAND: Karoline Reme og Erle Berhus spiller hovedrollene i filmen «Svømmeknappen». Der kan de to jentene juble etter å ha klart svømmeknappen. Nå kan de juble, sammen med resten av klassen, etter å ha vunnet førstepremien på 5000 kroner.

– Det var gøy å lage en film sammen med hele klassen, men vi har ikke tort å prate om hva en eventuell premie skulle brukes til. Jeg får prate med læreren, så får vi se om det blir noe gøy eller noe fornuftig, sier pappa, kameramann og klipper Jahn Fredrik Reme fornøyd.

«Svømmeknappen» vant konkurransen etter å ha mottatt flest stemmer. Filmene «Olly Wood» og «Stormende jubel» kom på andre— og tredjeplass, og får premier på henholdsvis 1000 og 500 kroner. Totalt var 15 filmer med i konkurransen.

– Filmene er morsomme og varierte, men jeg skulle gjerne sett at det var flere filmer. Flere av filmene kunne vunnet, men jeg ser jo at teamet bak «Svømmeknappen» har lagt ned en del arbeid i filmen. Det er også flott at både unger, voksne og lærere har arbeidet sammen om det, sier festivalleder ?Danckert Monrad-Krohn.