PRISVINNER: Artisten Stein Torleif Bjella mottok sist fredag Prøysenprisen. Tidligere i år vant han Spellemannpris for beste visesanger. Nå kommer han til Kristiansand Foto: Morten Holm, Scanpix

KRISTIANSAND:Dette blir storveis. Du finner ikke bedre låtskriver enn Bjella. Han treffer både det kommersielle og det smale , sier Jørgen Skauge, daglig leder i Imperiet.

Konserten er et samarbeid mellom Imperiet og TrashPop.

— I stedet for å by opp mot hverandre, bestemte vi oss for å slå oss sammen, slik at vi kunne arrangere denne konserten. Både vi i Imperiet og de i TrashPop er store fan av Bjella, og det er konserter som dette som gjør at jeg holder på med dette, sier Skauge.

- En levende by

Dette beviser at Kristiansand er en levende by, en by folk har lyst til å spille i , legger han til.

Stein Torleif Bjella debuterte med albumet "Heidersmenn" i 2009, og visesangeren ble mottatt med ovasjoner i en samlet presse. Bjella ble nominert til to Spellemannpriser for debutalbumet; beste visesanger og beste tekstforfatter.

Spellemannvinner

I fjor kom oppfølgeralbumet, "Vonde Visu", og forventningene som hadde blitt skapt etter debuten ble absolutt innfridd. Bjella ble igjen nominert til Spellemann, både som visesanger og tekstforfatter, og denne gangen kunne han ta med ei bronseharpe hjem som årets visesanger.

Det er tekstene som er hans styrke, de er utrolig bra. Så han burde vunnet Spellemann som tekstforfatter også , mener Skauge.

Andre gang i Kristiansand

Bjella spilte på Charlies i april i 2010, og har bare hatt den ene konserten i Kristiansand. 30. mars kommer han altså tilbake, og Skauge håper publikum kjenner sin besøkelsestid.

— Jeg håper jo alltid på stinn brakke, men vi får se, sier han.

Det blir en god dose Spellemannsvinnere fremover på Imperiets program. Thom Hell spiller fredag 24. februar, Katzenjammer fredagen etter det og Lars Vaular spiller 8. mars , sier Skauge.