Klikk på bildet over for å høre det musikalske temaet!

MANDAL: Når kulturhuset i Mandal åpnes 20. april, blir det med Buens musikalske emblem. Det inneholder fem toner, og står for de fem kommunene som det nye kulturhuset Buen sogner til; Mandal, Marnardal, Audnedal, Åseral og Lindesnes.

Det er komponist Alf Wilyl Vestergren som har plukket ut de fem tonene. Marnardal har fått tonen A, Mandal D, Audnedal G, Åseral H og Lindesnes Ess.

Under dagens tilstelning i Buen ble temaet avslørt.

Rekkefølgen blir: G — A - H - Ess - D.

Når kulturhuset åpner, blir blant andre artisten Helene Bøksle en del av åpningskomposisjonen, sammen med andre solister, vokalgrupper, kor og orkester.

Lørdag fikk hver kommune transportert sin lydstav fra sin kommune til torvet i Mandal. I Buen ble temaet lansert ved at Vestergren la lydstavene på et stativ, og hver ordfører slo sin tone, i riktig rekkefølge.

Vestergren har vært opptatt av å tenke symbolikk i det musikalske åpningsverket, og tanken er at de fem kommunene skal gjenspeiles i musikken.

— Kulturhuset skal være for alle, og for alle sjangre, sier Vestergren.

Tonene fra de fem kommunene er lagt på plass i buen, og komponisten instruerer de fem ordførerene om hvilken rekkefølge tonene skal spilles. Foto: Jon Anders Skau