KRISTIANSAND: — Nå har jeg vært og hilst på kongen. Nei, kronprinsen var det. Men han representerte kongehuset. Det var ganske spesielt, sier Johanne Regine Svendsberget til fvn.no rett etter at hun kom fra møtet med H.K.H. Kronprins Haakon.

Kronprinsen, som var i ensom majestet under Kilden-åpningen, tok seg tid til å møte noen av artistene under pausen i åpningsshowet. Ti år gamle Johanne var en av dem. Helene Bøksle, Kim André Rysstad og danserne i Kingwings Crew var blant de andre som var plukket ut til å møte kongehusets representant.

- Hva sa kronprinsen?

— Han sa at jeg var flink til å synge. Jeg synes egentlig han var ganske raus, sier Johanne og smiler.

- Hva sa han til de andre da?

— Han skrøt av danserne i Kingwings Crew, og sa det var kult det de gjorde. Han fikk noen t-skjorter av dem, som han skulle ta med hjem til kronprinsbarna.

- Sa han noe om bygget Kilden da?

— Nei, han var egentlig mer opptatt av å skryte av de som sang.

Johanne imponerte alle de 1200 publikummerne da hun sang "Villian Sky" fra Les Misérables", ett av stykkene som skal settes opp på Kilden i løpet av de tre neste årene.

— Det var spesielt å synge når det var helt fullt i salen. Det var bedre enn det jeg hadde trodde det skulle være, sier hun.

- Har du lyst til å synge mer her?

— Ja!

Pappa Pål Svendsberget hadde bokstavelig talt orkesterplass da datteren debuterte i Kilden. Han er nemlig fiolinist i Kristiansand Symfoniorkester.

— Nå er jeg lettet. Nå kan jeg gå ut å spille selv, og nyte kvelden, sier han og ler.

— Dette gikk veldig greit. Det har vært en glede å være med på reisen hennes, legger en stolt pappa til.

Konsertsalen i Kilden er i Norgestoppen når det gjelder lyd og akustikk. Det merket også den unge sangerinnen.

— Det var veldig god klang. Lyden bærer mer, den dør ikke ut. Det var veldig gøy, sier tiåringen i pausen under åpningsshowet.

- Skal du bli helt til festen er slutt, eller må du hjem å legge deg?

— Jeg blir til det er slutt her. Etterpå skal de ha en fest, men jeg tror ikke jeg blir med der, for der drikker de sikkert bare whiskey og sånn, sier hun og smiler.