Chris McClarney på Øygospel fredag kveld. Foto: Jan Frantzen

KRISTIANSAND: Allerede før fredagens konsert med Chris McClarney hadde 1100 mennesker vært innom Øygospel på Flekkerøy, blant annet på "hallsang" med alle øyas kor.

Fredag kveld kom årets første internasjonale artist på scenen. Chris McLarney har skrevet en rekke kjente låter i sin sjanger, men klarte ikke å fylle hallen på øya. Han laget likevel god stemning blant de som var der — til tross for litt lydproblemer i starten.

Rutinert nok kunne han også slå fast fra scenen at Norge er det vakreste landet han har besøkt.

Jevn stigning

Årets Øygospel er den 25. på Flekkerøy, og i fjor var det hele 5000 mennesker innom i løpet av festivalen.

Festivalsjef Inger Kristiansen Foto: Jan Frantzen

Inger Kristiansen har vært festivalsjef i ti år og sier til Fædrelandsvennen at gospelen har hatt en jevn stigning i publikumstall helt siden starten.— Vi henter artister som vi synes kommuniserer bra, og som er tydelige på Gud. Vi er jo en kristen festival, så det er viktig. Samtidig ønsker vi store navn, som ikke koster så mye at vi blir sittende i gjeld, sier hun.

Søndag er festivalens største dag med gudstjeneste og familiekonsert. Da skal Oslo Soul Children opptre sammen med Flekkerøy Soul Children. I tillegg kommer den amerikanske gospelartisten Russ Taff - kjent blant annet fra Gaither Homecoming.

Men det blir konserter lørdag også, da blant annet med Humming People, G´Bless, Adam og KRIK Live.