KRISTIANSAND: — Dette er noe jeg har hatt lyst til å gjøre i mange år, sier Asbjørn Dovland, daglig leder hos Dolly Dimple's på Fiskebrygga.

Pizzarestauranteieren har fått med seg Rett i Garnet, Værtshuset Pieder Ro, Enok Nilsen, Isbaren, Fiskeeksperten Reinhartsen og Bølgen og Moi, og sammen arrangerer de gratiskonserter hver tirsdag i sommer.

— Vi har gjort flere slike arrangement sammen på Fiskebrygga tidligere, med Christianssand String Swing Ensemble, Bjørn Eidsvåg og krabbefestival. Det er perfekt å gjøre noe slikt på Fiskebrygga, og vi har tro på at dette blir bra. Vi ønsker det som et årlig arrangement. Nå kjører vi seks tirsdager på rad, slik at det får tid til å sette seg, og så får vi evaluere etter det, sier Dovland.

Tilsvar til Torvet

Saken fortsetter under bildet

FOLKELIV: Nesten 3000 publikummere var på plass på Fiskebrygga da Bjørn Eidsvåg spilte gratiskonsert i juli i 2009. Hver tirsdag denne sommeren skal Pål Rake og hans bryggeband skape sommerstemning for restaurantgjestene. Foto: Kristin Ellefsen

— Er dette Fiskebryggas tilsvar på Sommer på Torvet?

— Dette har jeg tenkt på lenge, siden før Sommer på Torvet kom. Nå har vi endelig blitt enige. Jeg sa så lenge vi var enige om hvor mye vi skulle betale, så kunne jeg ta på meg alt det andre med skjenkebevilling, politi, scene og artister. Vi vil ikke ødelegge for andre, og har lagt oss på en annen dag, sier Dovland.

Pål Rake er artisten som skal skape sommerstemning for restaurantgjestene rundt Fiskebrygga. Sammen med sitt faste bryggeband, bestående av Petter Tysland på gitar, Joakim Kvåle på vokal/gitar, Jens Nyland på trommer og Finn Dyb-Sandnes på bass, skal de spille konserter med ulike tema.

— Det blir helt topp, og vi gleder oss, sier Rake

Seks ulike tema

Den første tirsdagen er temaet Bruce Springsteen. Resten av sommeren står Elton John, Norske hits, 70-/80-/90-tallsrock, Bakgårdsjazz og Beatles for tur.

— Vi har i tillegg et partykonsept liggende på lur, som vi drar fram mot slutten av kvelden. Vi skal spille låter som folk har hørt før, og kan synge litt med på, sier Rake.

Artisten ser sammenligningen til Sommer på Torvet, men mener likevel at de to konseptene er forskjellige.— Sommer på Torvet er et litt annet konsept enn dette på Fiskebrygga. Begge er live musikk, men dette blir litt mer intimt og koselig. Vi har jo aldri gjort det før, men jeg tror konsertene på Fiskebrygga vil være mer preget av sjø og kos, og at vi skal spille litt mer idylliske låter, sier Rake.

Kanskje "Ta sjansen"

Scenen vil være på hjørnet av Dolly Dimple's, i retning Isbaren. Det vil bli 500 ekstra sitteplasser utendørs for restaurantenes gjester.

— Vi håper de ekstra sitteplassene vil generere nok til at vi kan gå i null. Det er en stor kostnad for oss, men vi hadde lyst til å gjøre noe, sier Dovland, som allerede har tanker om å utvide konseptet.

— Kanskje ikke neste år, men året etter der, kan vi ha "Ta sjansen" fra broa her ved Fiskebrygga. Så burde vi ha "Bøndenes marked" en gang i året, der gårdbrukere kan presentere sine råvarer slik det gjøres på "Farmen". Dette er en start på det som kan bli mye spennende på Fiskebrygga, sier Dovland.