OSLO: — Det går ikke an å forklare med noen få setninger hvor mye jeg liker ham. Det er sjarmen, håret og hvor god han er mot andre mennesker. Jeg kunne skrevet en hel bok om Justin Bieber, sier Simone Mjelstad fra Askøy.

— Jeg kommer ikke til å få sove de nærmeste nettene, supplerer lillesøster Amalie.

Til vanlig går de to på Fauskanger barne- og ungdomsskole. Men nå tar søstrene seg skolefri i tre dager for å dra på to konserter med Justin Bieber i Telenor Arena i Oslo.

— Vi prøvde å søke om fri, uten hell, men vi drar uansett hva. Han betyr så mye for oss, og det kiler i magen hele tiden av å tenke på at vi snart skal se ham i virkeligheten, sier Amalie til Bergens Tidende.

Ny sjanse

Sammen med mamma, Lene Utkilen Mjelstad, dro søstrene til Oslo i fjor sommer også. Målet var å se Bieber under gratiskonserten på Operataket.

— Vi kom dit kjempetidlig og satt og ventet i over syv timer. Han kom ikke som planlagt, men plutselig kom det en mann på scenen og fortalte at Bieber ikke kom før klokken ni. Det var akkurat da flyet vårt gikk, og vi gråt hele turen hjem, sier Simone.

Den første konserten er i kveld. Søstrene har sikret seg billetter til de to siste konsertene, onsdag og torsdag. Antrekket er planlagt: jeans og T-skjorte med Bieber på. Onsdag morgen reiser jentene med et tidlig fly til hovedstaden, sammen med mamma, Lene Utkilen Mjelstad.

— De skal alltid være med meg, og de får ikke lov til å løpe av gårde etter ham. Jeg hadde aldri sendt dem dit hvis jeg ikke hadde vært med, sier mamma Mjelstad.

Sikkerheten glapp i fjor

I samarbeid med Biebers management og politiet i Asker og Bærum har selskapet Pro Sec jobbet med sikkerheten under Justin Bieber-konsertene de siste fire månedene. Det var også Pro Sec som hadde ansvaret for sikkerheten under den kaotiske konserten på Operataket i mai i fjor.— Det var mange grunner til at det gikk som det gikk. Konserten skulle være gratis og bli arrangert på et hemmelig sted, men så lekket det ut at det skulle være på Operataket. Vi trodde det skulle dukke opp rundt 15 000, men så kom det 25 000. Vi mistet kontrollen på et tidspunkt, sier Kristiansen.

Han har jobbet med sikkerhet siden 1977. Sikkerhetstiltakene denne uken overgår imidlertid det meste han har vært med på.

— Jeg har aldri jobbet med en konsert hvor det er blitt jobbet så mye med sikkerhet. Vi kommer til å ha enorme mengder barrikader i og rundt Telenor Arena, sier Kristiansen.

Hver av de tre konsertdagene vil det gå busser fra mange norske byer direkte til Telenor Arena. Det er ventet trafikkaos ut til Fornebu på ettermiddag og kveld de kommende dagene.