KRISTIANSAND: — I vårt alternative budsjett la vi inn flere plasser til kulturskolen. Hadde de som styrer byen fulgt vårt budsjett, hadde vi hatt flere plasser. De borgerlige har ikke økt antall plasser, som de lovte før valget, sier Aps Mette Gundersen.

— Vi har ansvar for å legge fram et ansvarlig budsjett. Vi fant 200.000 kroner til talentutviklingsprogrammet. Da vi pratet med rektor ved kulturskolen (Vidar Hartveit, red.anm.), ønsket han selvfølgelig både det og flere plasser, men han var fornøyd med talentutviklingsprogrammet, svarer Høyres Randi Haukom, som også er leder for Kulturstyret i Kristiansand.

Budsjettforhandlinger

Fædrelandsvennen skrev i går om status hos flere av Sørlandets kulturskoler, der omtrent 800 elever venter på plass. I Kristiansand står mellom 300 og 400 på venteliste.— Vi må prøve å få gjort noe med budsjettet, og jeg vil gjøre flere plasser til kulturskolen til en fanesak. I fjor fikk vi inn talentprogrammet, nå må vi jobbe knallhardt for å øke antall plasser, sier Haukom.

Mette Gundersen (Ap) Foto: Kjartan Bjelland

— Det må legges inn flere midler. Små penger gir store resultater, i form av utstyr, plass og instruktører, sier Gundersen.

Kulturskoletimen

I høst gjør kulturskoletimen sitt inntog i det norske skoleverket. Gjennom de rødgrønnes kulturløft skal elever på 1.-4. trinn skal få en gratis kulturskoletime i løpet av en skoleuke.

— Blir det et likestilt tilbud som kulturskolen, Haukom?

Randi Haukom (H) Foto: Tore-André Baardsen

— Nei, det gjør det ikke. Men det blir en appetittvekker, som kan gjøre at flere søker seg inn til kulturskolen, sier Høyre-kvinnen.- Og med flere søkere blir behovet for flere plasser enda større?

— Ja, så det bør gis mulighet til flere plasser, sier Haukom.

— Etterspørselen er større enn tilbudet, og det må de borgerlige gjøre noe med, repliserer Gundersen.