KRISTIANSAND: Under Kortfilmfestivalen i Grimstad skal Hynnekleiv vise klipp fra to av filmene.

— Det er fantastisk å få vist filmene der borte. Filmene er ikke ferdig før de blir vist, og ikke når de blir satt i en hylle, sier filmskaperen.

Hynnekleiv er sammen med Tone Urdal produsent for serien, som inneholder åtte filmer. Fire av filmene regisserer de selv, de fire andre er de fire ferske, kvinnelige regissører som lager. Gjennom serien blir kvinner fra Colombia, Vietnam, Myanmar, Somalia, Eritrea, Liberia og Rom presentert. I tillegg lages det en bakomfilm om kvinnene som er med i prosjektet.— På grunn av stemmerettsjubileet ønsket vi å gi våre nye landskvinner en stemme. Jeg trodde jeg møtte hverdagskvinner – og det er de – men de er også helter. Få av oss hadde tålt å gå gjennom det de har gjort, og kjempet seg opp slik de har gjort, sier Grete Salomonsen Hynnekleiv.

Filmene har blitt til gjennom støtte fra Sørnorsk filmsenter, Kommunaldepartementet, Kristiansand Kommune og Vest Agder Fylkeskommune. Hvis det kommer mer støtte, er Afghanistan, Ungarn, Kongo og Kambodsja aktuelle nasjoner å lage på.